konuyu acıp, acmamak arasında cok kararsız kaldım. belki benim durumumda olan hanımlar vardır diyerek bir umut konuyu acıyorum. fikirleriniz icin şimdiden cok teşekkur ederim.
inşaat muhendisliği okuyorum. kendi isteğimle kazandım, babamın bu sektorde olması da bir etken tabii ki ama kendim de istiyordum. guzel bir universitede okuyorum, kazandığımda cok mutlu olmuştum hÂl daha seviyorum aslında bolumumu icten ice. peki sorun ne diyecek olursanız.. hep derler ya cok erkek olan bir sektor diye, gercekten oyle. sınıfta %10 gibi komik bir kız oğrenci sayımız var. hocalarımız hep kız oğrencileri motive ediyor iş yerinde cekinmeyelim diye gel gelelim sahada boyle olmuyor, olmuyormuş. bir suredir staj yapma imkanı ve ortamı gorme imkanım oldu. ofiste tek kadın benim, şantiyede tek kadın benim. herkes yardımcı olmaya calışıyor ama cok cekiniyorum bir şey sorarken bile. konuşmaları desem erkek ortamı işte cok kaba. şantiyede ordan oraya seke seke, korka korka goturuyorlar her yere. bolumu bırakmayı bircok kez duşundum ancak başarısız bir oğrenci de değilim ne kadar zorlansam da ortalamam normal bir seviyede. kıyamıyorum. ama hic mutlu da değilim o ortamda. mezun olunca akademisyenlik cok uzak gozumde. şantiye, ofis ortamı erkek egemen.. tek bir yerde gormedim acıkcası, bircok yer gezdim bu boyle. bu durumda olan, başka bir meslek olsa da erkek coğunluğu olan bir ortamda yıllarca bulunan hemcinslerim motivenize cok ihtiyacım var. bir gun bu kadın yapamaz algısını kırmak icin kalkıyorsam ertesi gun burası bana gore değil diye hayıflanıyorum. yıllarca boyle bir ortamda bulunmak beni nasıl biri yapar bilmiyorum. ne olacak boyle?