SON 4 GUN 29 MAYIS CUMA SON, BAŞLIĞI YANLIŞ YAZMIŞIM.

Sertifikaların ehliyete donuşturulmesi icin son 7 gun

Turkiye'deki 1 milyon 100 bin sertifikanın ehliyete donuşturulmesi icin adayların 29 Mayıs'a kadar ilgili trafik mudurluklerine muracaat etmesi gerekiyor.

İstanbul Surucu Kursları ve Eğitimcileri Federasyonu (İSKEF) Başkanı Murat Tekin, AA muhabirine yaptığı acıklamada, Ozel Oğretim Kurumları Genel Mudurluğu'nun, 29 Mayıs 2013'te cıkardığı yonetmelikle ehliyet almaya hak kazananların sertifikalarını ehliyete donuşturmeleri icin 2 yıl sure tanındığını anımsattı.

Bu kapsamda 1 milyon 100 bin sertifikanın 29 Mayıs'a kadar ehliyete donuşturulmesi gerektiğini belirten Tekin, şu bilgileri verdi:

"Yonetmelikte yapılan değişiklikle sınavlarda başarılı olup, sertifikaya hak kazanmış surucu adalarının bunu ehliyete donuşturme sureci 2 yılla sınırlandırılmıştı. Bu yonetmelik tarihinden once ehliyet almaya hak kazanmış, sertifikası kendisinde veya kayıtlı olduğu surucu kursunda bulunan yaklaşık 1 milyon 100 bin kişinin, 29 Mayıs'a kadar ehliyetlerini alması gerekiyor. Bu tarihe kadar ilgili trafik mudurluklerine muracaatta bulunan suruculer, ehliyetlerini alabilecek. Yani yonetmelikten once sertifikası bulananların bu tarihe kadar muracaat etmeleri gerekiyor."

Ben ehliyete ocaktan once yazıldım 1 hafta once sınavı gectim kazandım fakat dosya işlemleri suruyor bu yazıdan ben pek birşey anlamadım acaba biri ozetleyebilir mi ? dosya işlemlerini halletmem icin 4 gunum mu var ?

Sertifikaların ehliyete donuşturulmesi icin trafik şube mudurluklerinde yoğunluk yaşandığını, adayların randevu alamadığını ifade eden Tekin, Emniyet Genel Mudurluğu'nden, mağduriyetlerin onune gecilmesi icin calışma yapmasını talep etti.

Tekin, yonetmelikten sonra muracaat edenlere de sertifikanın veriliş tarihinden itibaren 2 yıl icinde bunu ehliyete donuşturme zorunluluğunun getirildiğini soyledi.

"Son 7 gun"

Murat Tekin, yaklaşık 1 milyon 100 sertifikanın ehliyete donuşturulmesi icin son 7 gune girildiğini belirterek, Karayolları Trafik Yonetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yonetmelik gereğince stajyer ehliyet doneminin ise 1 Ocak 2016'da başlayacağını hatırlattı.

İSKEF Başkanı Tekin, şunları kaydetti:

"Stajyer ehliyet kapsamına girmek istemeyenlerin, 1 Ocak 2016'ya kadar ehliyetlerini cıkartmış olması lazım. Yeni muracaat edecek ve stajyerliğe kalmak istemeyen adayların, 27 Haziran, 22 Ağustos ve 10 Ekim'de yapılacak sınavlardan birisine muhakkak girmesi gerekiyor. Bu sınavlara giren adaylar en erken 1 Ocak tarihinden once ehliyet alabilecek ve stajyerliğe kalmamış olacak. Bu nedenle surucu kurslarına devam eden adayların stajyer konumuna girmemek icin bu tarihlerdeki sınavlardan birisine mutlaka muracaat etmesi onemli."

Yururluğe giren Karayolları Trafik Yonetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yonetmeliğin, omur boyu ehliyet donemini kapattığını, ehliyetlerin sınıfına gore 5 ile 10 yılda bir yenileneceğini hatırlatan Tekin, var olan tum surucu ehliyetlerinin yenileriyle değiştirileceğini sozlerine ekledi.