Gercekten nereden başlayacağımı bilmiyorum.
Eylul ayında ikinci yılını dolduracak bir evliliğim var. Bu sure icinde eşim 3 defa işten cıkartıldı.
6 aydır yeni bir işyerinde calışıyor. Eve her gelişi mutsuz. Yorgun, bitkin ve hep şikayetci.
Her gun en az bir saat ne kadar yorgun olduğunu anlatıyor. Artık sabrım tukendi.
İşten cıkarıldığı sureclerde maddi zorluk yaşadık. Şuan calıştığı yerde patronlarına surekli bir posta koyma hÂli var anlattığı kadarıyla.
Kibarca anlattım calışması gerektiğini olmadı. Kavga ettim sinir krizi gecirdim olmadı. Calışıyor ama surekli şikayet ediyor. Bunu dinlemek bana cok yorucu geliyor. Ben de iş hayatı yaşamış bir insanım neyin nasıl olduğunu biliyorum. Bu kadar şikayet bana anormal geliyor.
Ne yapacağımı şaşırdım. Bir onceki konum cocuktu ama artık anladım neden cocuk istemediğini. Cunku bana kalırsa sorumluluktan korkuyor.
Ben calışmıyorum ama iş arıyorum. En son işten cıkarıldığında 10 ay işsiz kalmıştı. Evimiz kıra. O donem benim cıkarıldığım işten aldığımız tazminatla ve ailemin desteğiyle gecindik ve kenarda para var diye rahattı. Herkesin yanında işten şikayet ediyor. İnsanlar bana onun icin sorumsuz diyor ve ben arada kalıp uzuluyorum.
Ne yapmalıyım?
O 34 ben 25 yaşındayım ve kendisi tasarımcı.