Merhaba hanımlar umarım herkes iyi ve sağlıklıdır. Cok kısa kesip direkt konuya gecmek istiyorum.
Ben bir yıldır mesleğimi ailemden uzak bir şehirde icra eden 25 yaşında bir kadınım. Cok kalabalık bir aileyiz kız kardeşlerim ve bir tane abim var. Abim hayatı boyunca maddi manevi her istediği imkan olmasa bile kız cocuklarından yalanla dolanla imkan sağlanıp babam tarafından gercekleştirilmiş bir adam. Kendisi evli eşi calışmıyor. Zamanında şimdiki eşiyle evlenmek istediğinde annemle babam bir mesleği yok diye epey karşı cıkmış ve ayırmak icin ellerinden geleni yapmışlardı. Başaramadılar ve on yıllık uğraşlarından sonra abim yine şimdiki eşiyle evlendi. Anlayacağınız babamın ona direkt onay vermediği tek şey evliliği ve bu yuzden evlendiği halde surekli babama anneme siz benim hayatımdan on yıl goturdunuz sizin yuzunuzden yıllarca evlenmedim psikolojimi bozdunuz gibi cumleler kullanıyor. Babam gibi bir adamı durup ondan ozur dilerken buluyoruz ve kendi oz evlatları olduğumuz halde bir kere bize ses yukseltmeyen yaptığı bir konuşma yoktur. Cok rahat bir şekilde soyleyebilirim ki benim ve ablalarım uzerinde tek bir maddi manevi emeği yok beni dunyaya getirmeye vesile olan kişi olmak dışında.
Şimdi patlama noktama geleyim. Ablam calışan ve evli bir kadın. İlk evlendiği zaman babam maddi beklentileri icin karşı cıkınca evlendikten sonra da ona maddi destekte bulunacağı sozunu verdi ve yıllarca her ay duzenli para yolluyor. Maddi durumu buna musait ve eşi de bunu problem etmeyen bir insan. Ama takdir edersiniz ki herkesin meslek sahibi olmaya başladığı, neredeyse evde ebeveyn harclığı alan kişinin kalmadığı ve tahmin edersiniz ki hicbir kız kardeşimin babamdan tek bir kuruş almadığı bir ailede ablamın yaptığı maddi destek bir noktadan sonra gereksiz olmaya başlıyor. Ablamla babamın tatsız bir sonra iletişimleri yok ve hesabına para yollamaktan başka ortak bir paylaşımları yok. Hayatında bazı maddi sıkıntılar başladığı icin de her ay duzenli yaptığı bu maddi desteği bitirme kararı almış ve bu ay hic para yollamamış. Ablamın her ay yolladığı paranın nereye gittiğini az cok tahmin etmişsinizdir.
Olayın benle ilgili kısmına gelelim. Ben gectiğimiz gun yıllık iznimi alıp ailemin olduğu şehre geldim ve tabiri caizse geldiğimden beri hesabımdaki para eriyor. İstendiği zaman da hayır diyemiyorsun. En son ablan artık yollamıyor mahvoldum oldum bittim diye kendini acındırıp para aldı benden. Uc gunde verdiğim paranın haddi hesabı yok ve ablam kadar cok para da kazanmıyorum yani onun yaptığı desteği ustlenmek maalesef beni cok zorlar. Ablamın bunu bana yıkmak icin yapmadığından eminim her zaman kardeşlerime gitmeyen bir parayı neden her ay onun eline sayayım kafasında ve bana ilk maaşımdan sonra senden yuklu para talep ederse direkt bana soyle vermeyeceksin dedi.
Ben şimdi ne yapayım kızlar? Ablama soylesem kavga cıkacak ve kendini savunamayıp ablasını cağırmış kız olacam. Kabul etmeyip para yollamasam kız kardeşlerim ve kpss icin işi bırakmış bir ablam var onların uzerine gidecek. Para kuruşu kuruşuna abime gidiyor inanın ihtiyac yok evde yenilen icilen her şey yıllardır aynı kimseye bir lira harclık vermedi yıllardan beri. Benim yuzumden huzursuzluk cıkarsa kendimi gercekten kotu hissederim.
Ne onerirsiniz kızlar biz nasıl yol izleyelim? İnanın para konuşmaktan midem bulanıyor artık ama durum boyle.