Hanımlar kayınvalidem yuzunden kocamla tartıştık. Kocam hamile olduğumu duşunmeden bana ağzına geleni saydırdı. Olayı anlatayım. Kv kendine gore gelinlerine karışmaz ama karışır. Patavatsızdır ve laf sokar. Ne duğunumde ne nişanımda birşey yapmadı durumu olduğu halde birşey takmadı herşeyi oğluna ve kendi kaynanasına yukledi ve hep bize karşı beklenti icinde oldu ama kendisine gore beklenti icinde değildi. Kilonuza laf eder, yeni gelmiş gelininin evinde kendi hasta kız kardeşine bakmak ister, gezmeye gidersiniz para harcamamıza laf eder, arkadaşlarımız olur arkadaş edinmeyin arkadaşlıl boş iş gitmeyin kimseye canınız sıkılıyorsa ananıza babanıza kardeşinize gidin der. Kendisi tek kuruş harcamadığı, hatta duğun zamanı oğullarını daha da sıkıntıya soktukları halde hem altınlarım konusunda nerede kimde saklayacağıma karar vermeye calışıyorlar hem de yuzleri varmış gibi para biriktiremediniz mi dsha 2 kişisiniz diye laf ediyorlar.
Neyse asıl konuya geleyim. Eşimin iş yerinden arkadaşı demeyeyim de aynı yerde calıştığı sohbet ettiği birisi gecenlerde vefat etti. Ben de o gun kendi ailemin yanındaydım, 60-70 km uzak bir ilde, akşam eve geri donecektim. Kv beni arıyor ağlayarak, eşinin iş arkadaşı şoylw olmuc boyle olmuş eşin iyi mi, o da mı yanındaydı diyoe, o olen kişi gunduz calışıyor eşim hep gece calışıyor. Eşimin hep gece calıştığını, olenin de gunduz olduğunu bildiği halde eşime birşey oldu sanıp ağlıyor, eşimi aramış, eşim ağlıyormuş telefonda cok kotuymuş, bana eve git kocana destek ol diyor. Ama kocam o sırada iş yerinde ve ben eve donduğumde daha eve gelmemii hatta benden saatler sonra geri gelmişti ve ben kac kere konuştum eşimle ağlamıyordu. Kv her seferinde boyle ya laf sokuyor ya da karışsada oğlunun olmadıpı ortamda laf atıp oğullarına karşı melek gozukmeye calışıyor. Ben de dayanamadım artık, okuma yazması da kotu olduğu icin ve beni kayınpederimden aradığı icin kayınpederşme mesaj attım, baba ben annemlerin yanına eşimden izin alıp gittim, olay bcyle noyle olmuş. O saatte eşim calışmıyor akşam calışıyor siz de biliyorsunuz. Annem bana eve git kocana destek ol dedi ama kocam zaten evde değil, gitsem ne desem boş, yanında boş boş konuşsam oleni geri getirir mi, ben sanki kocamı duşunemiyormuşum gibi hissediyorum ben alınıyorum, eşim dese hemen gel diye babam bir dakika durmaz beni eşimşn yanına geri goturur dedim. Neyse kayınpederim de bana "kızım sen annene bakma, o uzulduğu oğluna birşey oldu sandığı icin oyle dedi. Sana birşey diyen yok, kafana takma boşver, annenin dediğine bakma.ben sana ve eltine kendi oğullarımdan daha cok değer veriyorum." dedi. Bende aynı şekilde saygı ve sevgi cercevesinde, kpime cevap verdim "baba kusura bakmayın, annemin kotu niyetle soylediğini duşunmuyorum zaten ama ben sadece alındığımı ve alıngan biri olduğumu belirtmek istiyorum." dedim. Olay kapanmıştı. Neyse bugun eşim işteyken beni aradı, kv eşime herşeyi anlatıp fişteklemiş bana karşı, eşim bana ağzına geleni saydırdı, ben kotuymuşum, ben fesatmışım, beni bir daha annemlerle goruşturmeyecekmiş, o da annemlere benim gibi yapacakmış, ki ben onun annesine babasına ne yaptım bilmiyorum, ailemin yanına gittiğimizde benim annemlerle olan samimiyetimi kıskanıp bana kızıp surat asıyordu ailemim yanında mahcup oluyordum, kendi annesine nişanlıyken sarıldığımda annesiyle samimiyet kuruyorum diye bana kızıyordu, ben nişanlıyken her fırsatta kvlere gelirdim, yakınlık gosterirdim, onlara alışayım tanıyayım diye, kendi annem babamdan dsha cok gosterdim ama ona rağmen eşim bana benim ailemi aile olarak gormedin, her soylediklerine neden alınıyorsun, takma, aile boylw birşey her soylediğine takılmazsın. Kadın patavatsız ne soylediğini bilmiyor koyde herkesle kavga ediyor, herkes haksız o haklı, oğluna karşı da kendini haklı cıkarmayı başardı. Eşim ailemle beni goruşturmeyecekmiş, cok uzuluyorum. Annem birkac gun sonra yurtdışına kardeşimin yanına gidecek ve 1,5 2 ay goremeyeceğim onu. O giderken bayram oncesi boyle birşey yaşamak beni cok uzdu. Benim ailem her zaman arkamda durdu. Evlendiğimde bile maddi sıkıntıya duşmeyeyşm diye yanımda oldular, eşimden ne altın ne başka birşeu istemediler. Gucun yetmiyorsa alma oğlum siz sıkıntıya girmeyin yeterki dediler. Duğunde taktıkları altının ayarı eksik cıktı diye gidip duğunden sonra daha altın taktılar. Eşim sıkıntıya borca girmesin diye beyaz eşya vs bile aldırmayacaktı benim ailem, eşim duğun borcundan kalkana kadar, evde kaynanamlardan kalan beyaz eşyalarla idare edeyim diye duşunduler cunku eşim stres ve sıkıntıdan sackıran oldu, sacı sakalı dokuldu. Herşeye rağmen kayınvalidem uste cıktı. Seven biplenir, bipleyen sevilirmiş. Eşimde bipleyeni tercih etti. Birde birşey diyim mi, oğluna bi boyanın lafını yapan bir kadın. Koydeki odamızın boyasının parasınım lafını yapan cimri, oğlunu surekli yanlışa sevketmeye calışan bir kadın. Oğlunu başkalarından borc alıp borc batağına surukletmeye calışan bir kadın. Oğlu birinden borc alacakmış kenara koyacakmış o para kenarda duracakmış, sonra taksit taksit paranın sahibine parayı geri odeyecekmiş vs. Bunları neden anlatıyorum kaynanamı tanıyın diye. Ben balık burcuyum. Cok hassas biriyim, hamilelik doneminde de oldu um icin daha cok alınganım. Kv kpime hic saygısızlık etmedim. El ustunde tuttum, evime geldiklerinde yuzumu hic asmadım, dertliysem dertleştim sevincliysem sevincimi paylaştım. Hediyeler aldım gonderdim. Haftanın 2 3 gunu arıyordum ama yine yaranamadım. 2 gun aramasam kadın annemi arayıp beni anneme şikayet ediyordu. Aramıyorum diye laf sokuyordu. Eşimde annesini hergun aramıyorum diye laf etmişti annesi yuzunden. Yani siz birşey soyleyin dostlar. Onumuz bayram, birde bayramda kv kpderin evine gidip orada kalacağız, ben bu kadını bayrama kadar hicbir şekilde aramayacağım, bayramda da konuşmayacağım. Eşime ne desem ne yazsam hic bilmiyorum ama yataklarımızıda ayıracağım ve ayrı odada yatacağım.