Merhaba arkadaşlar direk konuya gireceğim. Yaşım 31 oğretmenim eşimle cok severek evlendik ve normal bir işi vardı herneyse ilk birkac yıl cocuk duşunmedik odemeler falan filan duğun, eşyalar vs tamamen ikimiz yaptık bir bucuk yıl kredi odedik.
Sonra eşim işini batırdı cok sıkıntı cektik , cocuğu yine ertelemek zorunda kaldık...Evliliğim bayağı buyuk sınavlardan gecti şimdi cok şukur iyiyiz. Artık eşim ve ben cocuk istiyoruz fakat evimiz kira(kirası cok yuksek) ve ev almak istiyoruz.Benim maaşım ev kredisine gidecek,eşim asgari ucretin bir tık ustunde maaş alıyor o da fatura ve mutfak masrafını odeyecek.
Ailelerden hicbir beklentiye giremeyiz bu secenek hic yok.Gunlerdir duşunmekten helak oldum cocuk olunca nasıl olur diye..İki yıl ucretsiz izne ayrılamam ev kredisi varken, calışsam doğumdan sonra iki aylık bebeği bakıcıya nasıl bırakırım ki bakıcı ucretlerini hic bilmiyorum yuksektir herhalde...Yani boşa koyuyorum dolmuyor,doluya koyuyorum almıyor misali...Cocuk rızkıyla gelir diyorlar ama hesap kitap ortada,yaşım malum ,ne yapacağımı şaşırdım cok uzuluyorum eşimle aramız cok iyi onu da uzmek istemiyorum.Siz olsanız ne yapardınız cidden cok uzulup ağlıyorum her gun dua ediyorum Allahım bir cıkış yolu goster diye..Ve deneyince hemen olan bir durum değil hamilelik:((
Ayrıca ev almama ihtimalini de duşundum eşim yine tek başına yetemiyor kira ve giderlere,kiramız yuksek ama cevreye gore en uygun oturan biziz zaten kredi oder gibi bir kiramız var bari ev alalım dedik konut kredileri uygunken.