Merhabalar;
konuyu iş arkadaşım olan bir ablam icin acıyorum.. Yorumlarınıza ihtiyacımız var ve fikirlerinizi merak ediyor.
15 yılı devirmiş bir evlilikleri var ablamızın. İki de kocaman oğulları.. Eş ailesi 7 saat uzaklıkta bir şehirde.
Eş ailesinin memlekette bir aile binaları var (arakatı eşine yaptırtıp uzerine konulmuş.). Hepsi bir arada yaşıyorlar. Bayramda seyranda ailecek gidip, 2-3 hafta kalır, donerler. Mutlaka bir entrika dondurulur ve her geldiğinde malesef uzun zaman kendine gelemez ablamız. Bir kac konuyla ozetleyeceğim.
Bir kac yıl once yine bir bayramda, haftasonu gitme planındayken ablamızın eşi "hadi arifede gidelim, surpriz olsun." diyince akşam iş cıkışı yola cıkmışlar. Gittiklerinde tabi elti ve gorumce ikilisi "ayy hic haberimiz olmadı, yoksa bir şeyler hazırlardık size." dediğinde, eş abisi "Nasıl haberiniz yoktu, konuştuk ya geleceklerini." diyince ortalık biraz karışmış.. Ve ablamız, surpriz yapalım diye kelle koltukta goturdu adam bizi, diye gunlerce soylendi.. Orada da soylemiş, eşim size surpriz yapacağını soylemişti, meğer herkesin haberi varmış diye, fakat herkes konuyu geciştirmiş.. Sonuc olarak 7 saatlik mesafeden gelen 2 cocuklu aileye bir tepside, bir tabak pilav konularak ağırlanan bir arife gecesi var..
Bu sene pandemiden dolayı gitmemeyi duşunuyorlardı fakat izinler yazılınca yine bir anda hadi gidelim demiş eşi. Cıkmışlar gitmişler yine.. Bu defa o kadar kotu bir ağırlama olmamış fakat bayram icin ve bazı ihtiyaclar icin ikisinin de calışıp kenara koyduğu parayı istemişler.. (Zaten bir beklentileri olmadan iyi muamele etme huyları yok.) Ablamızın eşi de hemen tabii diyip vermiş paraları.. Şimdi bayram zamanı, okul donemi bir kuruşları yok.. İhtiyaclar kaldı yani anlayacağınız.
Abla zaten senede bir ziyarete gelip "Ayyy keşke gelmeseydim." diyen kv kişisine cok kuruluyor haliyle.. Zincirle evlerine bağlıyorlarmış muamelesi yapıyor ablaya. Eş kişisi deseniz, her memlekete gidilmede ablayı aptal yerine koyduruyor ailesine.. Babasına annesine ve abisine aşırı bağlı bir adam eşi. Bir laf soylemeleri, eşin onu halletmesi icin yeterli.. Misal yakın şehirlere gezmeye geliyor kv, işi bitince hemen oğlunu arıyor "ben şuradayım, şunları gormeye gelmiştim, gel beni al".. Adam işte mi, musait mi, onceden haber vereyim mi yok.. Evliliklerinin başından beri zaten boylelermiş..
Yine boyle bir ornekleme yapayım.. Ablamızın doğumuna gelen kv 2. gun kardeşinin evine gitmiş ve donmemiş.. Sebebiniyse şoyle acıklamış: "ben burada dinlenmeye gelmiştim, dinlenilmiyor o evde."
Duğun zamanı da alınan altınlar, eşe odetilen harcamaları zaten soylememe gerek yok... Hepsine konmuşlar..
Şimdi bu para mevzusu da olunca abla artık eşiyle konuşmaya karar verdi. Buyuk ihtimalle resti cekecek. Ama sertliği nasıl olacak, nasıl cumleler kuracak onu toparlayamıyor. Yardımlarınızı bekliyoruz. Okuduğunuz icin cok teşekkur ederiz