Merhaba arkadaşlar,
Gectiğimiz konularda maddi olarak kayınailem ile ilgili bir takım sıkıntı yaşadığımdan bahsetmiştim. Minnet etmeyip istemedik hic bir şekilde. Soyledikleri miktarın 1/3 unu vermiş bulundular. Birazda duğun zamanından kenara koyduğumuz var.
Evlenmeden once eşimle konuştuğumuz konu toplu bir paramız olursa direk ev peşinat yapar kalanını taksit taksit oderiz. Şu an ben atama bekliyorum dolayısıyla taksit odeyebilecek durumumuz asla yok. Evi ben calışmaya başlayana kadar iptal ettik.
Diğer taraftan kayınvalidemler duğun zamanı herşeyi kendilerinin alacağı iddiasıyla bize nişanlı iken aldırtmadıkları mobilyaların borcunu duğunden hemen sonra elimize bir taksitlendirme fişi ile getirdiler.(soyledikleri taksitleri odememiz mumkun olmayan bir şekilde ayarlamışlardı) bazı konularda biz dahil olmaya calıştıkca kendileri yapıp yapıp odememizi beklediler. Mobilyadan sonrasına eşim tepki verdi, bir şekilde hep iptal ettirdi.
Kesinlikle doğru bulmasam bile bir şekilde kredi cekip taksitleri arttırdı aylık odeme miktarımızı azalttı.
Sorum şu; bu elimize gecen toplu paranın bir kısmı ile araba almak istiyoruz. Piyasa biraz duzelsin diye bekliyoruz. İyi bir şey alamayacağız ayağımızı yerden kesecek kadar.
Bir kısmını ise bankadaki borca verip banka derdinden kurtulmak istiyoruz. Cunku maaşı direk kilitliyor. 1 yıldır uzerimize zaruri olan kıyafetleri bile alamadık. Krediyi bitirip hic değilse maaşı bir şekilde kullanmaya başlayabiliriz gibi bir duşuncemiz var. Kredinin hayatımda hic bir zaman olmaması gerektiğini duşundum bu sebeple bir an once kurtulmak istiyorum.
Tabi cok kararsız kaldık. Eşim tamamen bana bıraktı kararı. Bir taraftan bir daha toplu para elimize gecmez diye duşunup taksit taksit iki yılda bitirelim diyoruz. bir taraftan da toplu para ile odeyip maaş vakti geldiğinde sıkılmadan bir tane de olsa kıyafet alabilelim fatura ve gıda harici ihtiyacımızı giderebilelim istiyoruz. Cok kararsız kaldım.
Fikirlerinize ihtiyacım var.