Merhabalar. Yazin 15 gun eşimin memleketine geliyoruz. Her geldiğimizde eve market alışverişi yapıyoruz. Bu gelisimizde 400 lira eve bsyler aldık. Ailesiyle disarida bsy yeriz hep eşim oder. Gecen mangallik malzeme almis o da fazla fazla almış ona bi hayli para gitmiş.
Bir yere gideriz eşimin arabasıyla.
Bugun de eşim diyor annesi duğune gidecekmis ucak bileti alayım anneme diyor.
Yani boyle masraflar oluyor hep.
Diğerlerı neyse de ucak bileti alayım demesi de tuhaf artık. Yani benim mantığım şu. Kimseden maddi beklentim yok bizden de kimsenin beklentisi olmasın.
Bu arada eşimin kardeşi de gelir yazları. Ama o bu kadar masraf yapmaz. Mesela biz araba icin altınlarımizi sattık o da aynı zamanda araba aldı ama altınları duruyor.
Yani eşim daha cok harcama yapar.
Ben de ev almak istiyorum zaten tutumluyumdur ama bu durumda sağa sola para gidiyor hep.
Ne yapayım bilmiyorum
Bu arada eşimin babası emeklı. Asgari ucret alıyor sanırım
Duzeltme: eşim her ay 300 400 gonderiyor. Onun dışında kendimize cok harcamıyoruz ki elimizde para kalsın. Yani burada 400 liranın hesabını yapıyorsun yazanlar ben kendime her ay 400 liralık kıyafet alan biri bile değilim bıkac yıl boyle idare edelim dedik.
O yuzden hesabımı bilmek zorundayım.
Eşimin ailesinin bahcesine aldığı 350 liralık salıncak bu yuzden gozume batıyor.
Bu ay mesela telefon bakacağım kendime 3000 o tutar. Araba masrafı bin TL.
Acıkcası her ailenin kendi butcesi var