Cok cocuklu bir ailenin yokluğu, yoksulluğuyla buyudum. Anne ve babam işciydi biz cocuklar ise yalnizdik. Basimiza cok olumsuzluklar geldi cocuk halimizle sokaklarda ac sefil surunerek gecti zaman. Cok zayıf ve bakimsizdik. Anne ve babam altin biriktirebiliyordu ama hatirliyorum.
Buyuduk nihayetinde
Ìyi bir liseye gidemedim. Dershaneye de gitmedim hic kitabim da yoktu. Sinavda stresten bayilmistim. Cunku annem sinava goturmus diger annelerden etkilenip operek sinava ugurlamisti hic opmezdi ki cok dovmustu ama opmezdi cok onemli bir durum yasiyorum sandım kaldiramadim.
Sonra 12. Sinifta sinav icin dersaneye gitmek istedim bir dershaneden indirim kazandim gittim.
Evde kucucuk bir sobali odada kalabalikla ders calismaya calışırdım. Babam tvyi son ses acip izlerdi. Babama tvyi kismasini soylediğim birgun bana vurup benim icin mi okuyorsun diyip o yagmurlu havada kitaplarimi sokaga atmisti aglayarak toplayip dershaneye gidip orada calistim. Bir saat yuruyerek gidilen dersaneye dek o evden kurtulmayi diledim. Masam da yoktu kanepenin kenarina yere oturup calisirdim cunku annem odanin ortasina sehpa koymami istemezdi.
Sinavda iyi bir not sayilabilecek bir not aldim ilcede 2.ydim turkiye genelinde ilk iki bindeydim ismim de ilcenin cesitli yerlerinde pankarta yazilip asilmisti. Ama istediğim bolum tutmuyordu. Babam gideceğim sanmisti ama ben bir yil kalmayi talep ettim kizip reddetti hemen para toplamam icin bir ise yerlestirdi.
Neyse okudum sevdigim bir isim var.
Kardesim gecen yil sinava girdi ve istedigi bolumu kazanabilecek puani alamadi ona da ne tutuyorsa git bir yil daha bakamam dedi. Ama onun icin ben konuştum gitmeyecek bana bu hakki tanimadiniz ona izin vereceksiniz dedim. Kaldi tekrar hazirlandi bugun sonuclar aciklandi. Guzel bir puan almis. Benim istedigim bolumu sececek. Cok mutlu. Ben de mutluyum yillar evvel hayalini gerceklestirememis o kizin hayali baska bir hayatta gercekleşti.
Oyle yazmak istedim sadece okuyanlara teşekkurler.