Konu kız kardeşim ve bir turlu yolunda gitmeyen ve bir şekilde uzak dursam da beni dahil etmek zorunda bıraktıkları ilişkisi...

Kız kardeşim 24 yaşında, yuksek lisans yapıyor, iyi bir işi var. Erkek arkadaşı 32 yaşında kardeşimle meslektaşlar o da yuksek lisans mezunu ve iyi bir işi var. Adamın daha onceki ilişkisinden bir cocuğu var ve kardeşim bunu zorlansa da kabul etmişti. Erkek arkadaşı kardeşimin peşinden cok koştu kardeşim uzun sure kabul etmedi ama en sonunda kabul etti. Daha doğrusu yaklaşık 1 seneden fazla adam kardeşimin peşinden koşuyordu ne zaman kardeşim kabul edecek gibi olsa adam ilgisiz davranmaya başlıyordu. Sonra kardeşim rest cekip dengesizliği ile uğraşamam dediğinde adam pişman olup kapısında yatıyordu. Kardeşim tekrar şans vermemeliydi bence ama maalesef seviyorum diye dinlemedi ve tekrar bir ilişkiye başladılar. Son 6 aydır falan duzene girdiğini soylediği bir ilişkileri var ama son zamanlarda yine sorun yaşamaya başlamışlardı. En buyuk sorun erkek arkadaşının onu cok sevdiğini soylemesi ama buluşup-goruşmek icin caba harcamaması. Yani kardeşim teklif etmese hic demiyormuş buluşalım diye(kardeşim denemiş 1 ay boyunca 1 defa bile buluşalım dememiş ve işyerleri arasında 1 metro durağı var sadece, evleri de 15 dk mesafede), ve işte olduğu surede kesinlikle iletişime gecmiyormuş ve cevap olarak da hep cok yoğunum diyormuş (burası bana normal geliyor ama kardeşim işteyken 5 dakikası bile mi yok diyor, en azından oğle arasında bir mesaj atabilir diyor). Boş gunlerinde de işte cok yoruluyorum evden dışarı cıkmak istemiyorum diyormuş ama kardeşimi de eve davet etmiyormuş. Amac vakit gecirmek olsaydı en azından davet ederdi, goruşmek icin ben teklif etmediğim surece hicbir cabası yok diyor kardeşim. Kardeşim erkek arkadaşına doğum gununde hediye gondermiş, kardeşimi teşekkur etmeye aramamış bile mesaj atmış sadece. Sonra kardeşim doğum gunu icin seni yemeğe cıkarmak istiyorum demiş. Kardeşime o gun işim var, sonraki iki gun de şuna katılmam lazım, belki şu iki gunden biri olabilir sana haber vereceğim demiş. Yani iş toplantısı mı ayarlıyor sevgilisi ile buluşma mı, ama ben bu kadar planlı programlı buluşulan bir sevgili ilişkisi duymadım.

En sonunda kardeşim sen benimle goruşmek icin caba sarf etmiyorsun diye patladığında erkek arkadaşı 'Ben 24 yaşındayken 7/24 beraber olduğum bir ilişkim vardı. Ama şu an olgun bir insanım ve ilişkilere bakış acım değişti. Artık bir insanı sevmenin ve sadece gerektiğinde yanında olmanın yeterli olduğunu duşunuyorum. En fazla haftada 1 kere buluşmak bana uygun(ki onu da yapmıyor, yapıyorsa da zorla iki saat durup kalkıyormuş), daha fazlasını veya her gun goruşmeyi istersen bu konuda daha fazla yorumum yok cunku daha fazla caba harcayamam. Sen olgun olmadığın icin anlamıyorsun, bu konuda surekli sorun cıkarırsan beni yıpratırsın, ben ilişkide tutarlılık istiyorum ve sen surekli bu konuyu gundeme getirerek bu tutarlılığı bozuyorsun. Kendini değiştir ve %100 tutarlı ol' demiş. Kardeşim de ben buluşmama konusunda rahatsızım ve sen ben boyleyim diye duzelmeye calışmıyorsun aksine kendini değiştir diyorsun, benim mutsuzluğum senin umrunda değil demek ki demiş ve tamam tutarlı oluyorum diyerek her yerden engellemiş.

Sonuc olarak her zaman olduğu gibi kardeşim goruşmek istemediği icin erkek arkadaşı yine perişan aşık rollerinde, bana ulaştı yalvarıyor konuşmak icin, anneme ve kardeşimin en yakın arkadaşına da ulaşmış benimle bir kere goruşsun sadece diye. Ben hayatımda boyle bir davranış bicimi ile hic karşılaşmadım, ilişki icinde hic ilgi gostermeyen adam kardeşim ayrılınca aşkımdan oluyorum moduna giriyor. Ben erkek arkadaşına kesinlikle cevap vermedim ama kardeşim yine kanıp geri donmeye meyilli diye korkuyorum. Cok yıprandı, nedense kestirip atsa da bir şekilde geri donuyor. Ben de bir yere kadar mudahale edebilirim sonucta yetişkin bir kadın kardeşim. Ama boyle bir ilişki olur mu sizce? Hazır ayrılmışken geri donmemesi en doğrusu değil mi? Ben adamın kardeşimi sevdiğini bile duşunmuyorum. Yazdıklarınızı okutacağım kardeşime cunku gercekten artık en guzel yıllarını olmayacak bir ilişkiyi oldurmaya calışarak gecirmesini istemiyorum.