Merhaba hanımlar..
Bu korona cıktı cıkalı biz inanılmaz bir titizlik gosteriyoruz cunku benim babam ağır kronik hasta. Allah korusun bulassa atlatamaz, mumkun değil. Bı idrar enfeksiyonunda bile hastanelik oluyor, oyle anlatayım...
Hayatımız boyunca da babam hasta diye birimiz biraz nezle, grip olsa babama gitmez, mecbur kalınırsa kesinlikle maske kullanılır. Yani bu bizde yıllardır var...

Korona cıkınca da asla birbirimize gitmedik, sadece bir iki kez acık alanlarda goruştuk..

İki ay kadar once kayınvalidem, gorumcelerim bize geldiler uc hafta kaldılar. Buradaki eltim de surekli gelip gitti. Ben aynı evde kaldiklarimla artık dikkat edemedim ev icinde ama asla annemlere de gitmedim. Dışarıdan ziyarete gelen hic kimseyle de opusmedim sarilmadim maskesiz dolasmadim ve sırf bu yuzden de eltim ve ailesi de espiri konusu yaptı beni. Sen zaten hep maskelisin, bir sen takıyorsun falan filan.. Onlarında babası kronik hasta, dedim siz de cok dikkat edin, kimseyle gorusmeyin maskesiz, ise de gondermeyin dedim. Millet bana guldu gecti. (Eltimin ailesi aynı zamanda eşimin akrabası)

Gecen haftasonu eltim ve kaynım bize geldi yemek yedik karşılıklı ve gittiler, sonraki gun yine başka bir sebepten geldiler eltim sarıldı ben uzak durdum asla da sarilmam biliyor herkes ya kac kez de yok sarilmayalim demisimdir. Bu bir an boşluğuma geldi (Ay duşundukce sinirlerim bozuluyor) sonra otururken dedi ki babamin da ateşi var, cok hasta. Beyninden vurulmusa dondum temastan cok kacindim. (Hala akıllarına Corona gelmemiş ama onların, bir durum vardı ona uzuldu diye oldu diyorlardi.) Sonraki gunde annemlere gitmek zorunda kaldım ( annemin bir sebepten aşırı ısrarı dolayısıyla)

Bu hafta eltimler bayram icin kayinvalidemlere gittiler (kv, kp, iki gorumcem, eşleri ve benim cocuğum da bir kac haftadır oradaydı) ben bayrama zaten babamla olmak istediğim icin gitmeyecektim.

Eltimler gittikten sonra babasının hastalığı ağırlaştı. Akraba da oldukları icin iki gece ust uste eşim hastaneye goturdu ve artık dun sabah, adama korona pozitif denildi. ( Eşim cok şukur hep maskeliymis. Cunku benim bu durumda cildiracagimi bilir) butun ailesi de bir şekilde ateş filan hep gecirmiş. Eltim de dahil...

Aradık, dedik gelsinler. Benim cocuğu da onlar getirmesin dedim ama eşime dinletemedim. Biz eşimle test yaptırdık negatif şukur. Kaynım negatif, eltim pozitif.
Şimdi cok tedirginim annemlere bulaştırmis olmaktan cok korkuyorum. Bir de beş hafta kadarlık hamileyim. Sinirlerim bozuldu tum gun basım ağrıdı gece de hic uyuyamadım bayramin tadını alamıyorum hic ramazanda ev icinde yine neseliydik şimdi o neşem de az.
Ne duşuneyim, ne yapayım bilmiyorum. Var mı yaşayan. Bizim temas yeni diye negatif olabilir mi? Aileme gecmiş mıdır? Eltimin babası da hastane de inşallah iyi olur o da cok hasta. Eltimin pozitif olduğunu bir kac saat once oğrendik. Cok canım sıkıldı... Cok .... Butun ruyalarımda bana niye sarıldın diyordum biri bana abartiyorsun filan desin ya...

NOT: biz her ihtimale karşı 15 gun asla evden cıkmayacagiz. Kayinvalidemler ve gorumcelerim de...