İyi geceler arkadaşlar.
Ben genel olarak kayınvalidem ve kayınbabamdan hatta zaman zaman kendi ailemden utanıyorum. Bu utanma onların yaşadıkları yer veya maddi durumlarıyla da ilgili değil. Her iki aile de ilcede yaşıyor. Hem babam hem kayınpederim hala memur. Annem e kayınvalidem ikisi de ev hanımı.
Bunu yazarken de cok utanıyorum ama icimi dokup rahatlamak istiyorum... Eşim de durumun farkında olmasına rağmen konuyla ilgili cok fazla konuşamıyoruz... Ne denir ki?
Meseleye şuradan başlayalım her ikimizin ailesine gore rahat ve daha acık goruşlu insanların yaşadığı bir bolgedeyiz. Bu konuda ailelerden yana da pek sıkıntı yok... Şoyle ki onlar da kendilerine gore gayet rahat ve sosyal ilcelerde ikamet ediyorlar. Bunları konuyu anlayabilesiniz diye ayrıntılı anlatıyorum...
Kayınvalidem aşırı saf ve iyi niyetli bir insan. Misal memleketten bize ne zaman gelecek olsalar '' Kızım orada toz şeker var mı?Ben gelince tatlı yapacağım da '' falan diyor... Diyeceksiniz ki ne var bunda

'' Anammm essahtan da toz şeker varmış gızımmm goruyonn nuu ''.. Kayınpederim de geri kalmıyor şu cevabı veriyor '' Yawww de yoru get... Salağ Salağ gonuşma. '' falan... Ve bu konuşmalar tum markette yankılanıyor... Ben ve eşim bu durumdan cok rahatsız oluyoruz mesela.
Şimdi biz bebek duşunuyoruz. Kaynanam başladı gelip ben bakarım diye... Sitede oturuyoruz. Ve onlar mustakil eve alıştıkları icin maalesef buraya adapte olamıyorlar... Ve belki bana kızacaksınız ama aşırı aşırı derecede şiveli konuşuyorlar.. Benim babam da şiveli mesela ama ortamına gore...
Kızlar lutfen beni yargılamayın şiveye laf ediyorum diye. Ama bu şive oyle boyle bir şive değil...
Duğun oncesi alışverişe cıktık istikbale bakıyoruz yatak odası gardrop mesela. Kaynanam başlıyor konuşmaya '' Anammm bunların pırtısı ote berisi coğ olur.. Sığmaz buncacuk dolaba" falan diyor

Buraya geldiklerinde bir arkadaşımız davet etti onları da aldık gittik. Kayınbabamın ayağında mantar var. Tedavi de olmuyor. Oyle bir koku yaptı ki. Ben utandım...

Lutfen beni teselli edin. Her ailede olabilir deyin. Cocuğunu yabancı birine bırakacağına kaynanana bırak deyin