Evet hanımlar benim sorunum fazla saygılı olmak. Belki diyenler olacaktır dogrusu bu vs. Ama Turkiye'de fazla saygılı olmak işe yaramıyor ve insanlar saygılı, nazik, guler yuzlu olduğunuz icin sizi ezmeye calışıyorlar. Yani biraz cirkef olmak lazım diye duşunuyorum. Ama bir turlu olamıyorum. Boyle olmamda sebep annemi buluyorum acıkcası. O da cok hanım hanımcık cok kibar bir kadın ve beni bu konuda cok katı kurallarla buyuttu. Cocukken buyuğume karşı ufacık bir yanlış kelime bile soylemeye hakkım yoktu kıyamet kopardı. Zorla ozur dilettirirdi. Surekli diken ustundeydim sanki. Asla derdi buyuklerine yanlış soz soylemeyeceksin. Haklı olsan da susacaksın o senin buyuğun. Cocuğu bu kadar katı buyutmek de yanlış diye duşunuyorum. Cunku buyudum 31 yaşına geldim hala bana saygısızlık yapan buyuklerime saygısızlık yapamıyorum. İnanın elimde değil sanki. Onlar bana dırdır soylenirken ileri geri konuşurken ben susup kalıyorum. Onlara karşı laf soylemeye cesaretim yok sanki. Kavga etmek tartışmak istemiyorum. Ama boyle de ezik gibi kalıyorum. Sonra kendime kızıyorum icim icimi yiyor. Olan bana oluyor. Guler yuzlu sıcak birisi olduğum icin de ağzı olan duşunmeden ileri geri konuşuyor sanki. Kendime kızıyorum Cunku bu izni ben vermiş oluyorum. Ornek vereyim beni daha iyi anlayın. Abimin kaynanası beni arayıp abime olan sinirini benimle konuşarak cıkarıyor. Bi arıyor başlıyor abimi kotulemeye. Yok cocuğuna para vermiyormuş da yok sorumsuzsuzmus da bilmemne. Banane koca adamdan ben mi sorumluyum ne bana kotuluyorsun diyemiyorum. Buyuduğumdur diyip susuyorum abuk sabuk laflar sokuyor sulaleme. Resmen kavga edesim geliyor o kadar sinir bozucu bir kadın ama EDEMİYORUM! Kadın kendisi rahatlayıp kapatıyor olan bana oluyor.
Bir diğeri mesela, Ciddi ilişkim var. Pandemi doneminde ablasıyla telefonda konuşurken pilatese gidicem falan dedi. Ben de spor salonuna uyeliğimi dondurdum virusten korkuyorum gidemiyorum dedim. Kadın demez mi "ayy spor salonuna hic gitmedim gitmem de sacmasapan bir yer. Oraya giden tum kızlar erkek aramaya, tum erkekler de kız aramaya gidiyor bence.."
Iyi de burda laf bana da gelmiyor mu? Ben spor salonuna erkek aramaya mı gidiyorum sanki. Hadi dedim kadını bozmayım duşunmeden dangıl dungul konuşuyor. Kotu niyetli soylemediğini, duşunmeden konuştuğunu duşundum ve sustum. Ama belki de okkalı bi cevap vermeliydim bilmiyorum ben mi yanlış duşunuyorum? İste bunlar hep buyuktur saygılı ol mantığından geliyor sanırım. Daha bunlar gibi bir suru ornek var...
Ben bu durumdan nasıl kurtulabilirim kızlar? Evlenince falan eşimin ailesi tarafından cok ezilir, kullanılırım bu kafayla... siz buyuklerle dengeyi nasıl kuruyorsunuz? Bu konuyla ilgili psikolojik destek mi almalıyım ne yapmalıyım? Hic hazırcevap olamıyorum.