Oncelikle herkese iyi bayramlar diliyorum. Arkadaşlar biz 3 kişilik cekirdek aileyiz. Oturdugumuz ev kendimize ait. Bir miktar kredi odememiz dışında borcumuz yok şukur +o da 1 yıla bitecek. Aldığımız parayla evi gecindireceğiz sadece. Giderleri anlamanız icin bu kadar detaylı yazdım. Gel gelelim başlıktaki konuya. Benim annem eli acık bir kadındır herkese yedirir icirir. 30 yıldır evliler babamla 30 yıldır annesine,babasına,kardeşlerine,yeğenlerine harcadığı parayla inanın 2 .evimizi alırdık. 5 kardeşler diğerleri bizim ustumuze yıktılar kendileri bayramlarda gelip ahkam kesip gidiyorlar maddi manevi her konuda. Artık hepsinden nefret ediyorum anne-babasına 5 kuruşu gecmez mi bir insanın! Nasıl olsa biz yapıyoruz diye onlar paralarına para katarken biz yıllardır ananemlere yedireceğiz diye kredi oduyoruz. Dedem cahil bir insandır oğluna bir tapınmadığı kaldı nerdeyse. Biz bir sure onun evinde oturduk bizden aldığı kirayı catır catır yedi(ekstra annemin harcamaları,verdiği harclıklari haric) şimdi oğlundan 5 krş kira almıyor. Boyle bir adam gencliğinden dayım yer icer gezer karısına karısının ailesine yedirir bizde onlar gezmeye gidecek diye cocuklarına bakarız annem maddi olarak yağdırır sağolsun. Cok uzun oldu biliyorum ama yanlış anlaşılmak istemediğim icin detaylı yazdım. Annesine babasına tabiki baksın ama her şeyi tek başımıza biz yapıyoruz. Yirmi kusur yaşındayım daha 1 kez tatile gittik. Arabamız yok. Ev haric birikimimiz yok. Eve 10.000den fazla para giriyor kurbanı bile zor kesiyoruz artık canıma yetti gercekten. Ben bir şey alacağım zaman paranı gereksiz şeylere harrcama diye vazgeciriyor,araba almak istiyorum kredimiz var baban veya ben işten cıkarsak sen evi gecindireceksin odeyemezsin arabayı falan diyorlar. Devlet memuruyum paramı yiyemiyorum cunku dedem cok kıymetli oğlu ve gelini rahat yaşasınlar diye onlardan kira almıyor, cocuklarına bakıyorlar bizde annemin kardeşlerini ve anne babasını beslemek zorundayız. Onların evinin yemeğini temizliğini her seyini biz yapıyoruz o cocuk kirletiyor biz temizliyoruz yengem hayatta iş yapmaz ananemlere 1 tas corba yapmışlığı yoktur. Halası(annem) ve dedemler cocuğuma bakmak zorundalar diye duşunuyor. Kusura bakmayın cok uzun ve karışık oldu bana bir akıl verin nolur. Bir şekilde borca girip annemin elinde para bırakmak istemiyorum. Gerci yemek olarak,harclık olarak da yediriyor ama.. Bir fikir verin ne olur