Merhaba hanımlar. Nerden başlayacağımı bilmiyorum. Cok uzgunum. Biraz uzun olabilir ve karışık bir şekilde anlatmış olabilirim. Şimdiden affola.
4 yıllık bir ilişkim var. Ayrı şehirlerde yaşıyoruz. İkimizde calışıyoruz ve ailelerin tek cocuklarıyız. Sevgilim annesi ve teyzesiyle yaşıyor ve 35 yaşında. Ben 7 yaş kucuğum. Yaşı soyleme sebebim konuyla ilgili, sevgilim 10 yıldır calışıyor ve tecrubesiz, insan ilişkilerini idare edemeyecek birisi değil.
2 hafta once de aile arasında isteme oldu. Her şey cok guzel gidiyordu aslında. Sevgilimle aramızda hicbir problem yoktu. Dun kurban bayramı sebebiyle annemle ben sevgilimin annesini ziyarete gittik. Şu anda biz de, onlar da aynı tatil yoresindeyiz, memleketlerimizde değiliz. Sadece sevgilim iş sebebiyle geri dondu, burda değil.
Meseleye gelirsek annesi ve teyzesinin kaldıkları bu yazlık ev kendi evleri değil, bir aile dostlarının eviymiş ve aile dostları da evlerini onlara kullandırıyorlarmış, yazları gelip denize falan girsinler diye.
Ziyarete gittiğimizde hoş beş ettikten sonra annesi, yazları geldikleri evin sahibinin, 43 yaşında eşinden boşanmış bir kızı olduğunu, kızın annesinin kendisine sevgilimle aralarını yapıp evlendirelim dediğini soyledi. Tabi olmamış. Eğer bu aileyi gorursek burada isteme olduğunu soylemememizi onlara ayıp olacağını soyledi. Hem oğlanla evlendirmedik hem de evlerinde kalıyoruz bi de başka kızı istemeye gidiyoruz diyerekten. Neyse biz de salak gibi orda tamam tamam dedik. Sanki bu soylenen cok normalmiş gibi ve kadın da devam etti. Kızın yaşı uygun olsaydı ben onu alırdım cok zenginlerdi oğlum rahat ederdi diyerek. Orda annemle bana kal geldi herhalde hicbir laf edemedik. Taksi cağırıp hızlıca kalktık. Tabi bu laf yenilir yutulur cinsten değildi. Bir de daha once ben evlerine gittiğimde veya aile tanışmasında da kadın boş beleş laflar soyluyordu. Ama bu soylediği hem de annemin yanında soylemesi saygısızlığın dik alası. Ve benim uc beş derken artık istenmediğimi duşunmeme sebep oldu. Hem nişanı ne zaman yapıyoruz diye soruyor bir yandan boyle konuşuyor. Biz afalladık. Bu ne dengesizlik ne amacla soylendi bu. Daha onceleri annesi kırıcı bi şeyler soylediğinde sevgilim annem cahil birisi sen onun dediklerini lutfen takma diyordu cok fazla muhatap etmiyordu bi şekilde konuşmalarıyla beni rahatlatıyordu. O zamanlar soyledikleri de boş beleş şeyler olunca ben de tamam dedim. Ama dun bu konuyu konuştuğumda diğer kadına karşı kıskanclık yaptığımı sanıp olayı anlatmaya calışmama rağmen, bu konuyu annemle hallet beni arama diyerek sinirlenip telefonu kapattı. Hatta sanırım daha kotu bir şey bekliyormuş gibi bir tavrı vardı. Tabiki konu kıskanclık değil isteme olmuş, nişan arefesinde soylenen bu sozu ben hazmedemiyorum. Sevgilimin verdiği tepki beni daha da uzdu. Beni aramadığı surece aramak istemiyorum. Ama kendimi de anlatamadım. İfade edemedim ikimiz de konuşma esnasında sinirlendik cunku. Meramımı anlatamadım. Şu an konuşmuyoruz. Ben hala ne sacma sapan bi şey olduğunu anlamış değilim. İnanamıyorum. Buraya yazma sebebim de belki rahatlamak, belki akıl almak. Okuduğunuz icin teşekkur ederim.