Merhaba hanımlar, hepinize iyi bayramlar..Sizlerle yaşadığım bir olayı paylaşmak ve yorumlarınızı almak istiyorum..Biraz uzun yazabilirim..
Oncelikle ben 30 yaşındayım, oğretmenim, okullar acıkken oğlen 3 te dersim bittikten sonra 5, 5.30 bazen 6 ya kadar kursta kalan biriydim, calışma tempomdan bahsetmek icin yazdım bunu.. Mutfak ve temizlik konusunda orta duzey biriyim, ilk evlendiğim zamanlara gore kendimi biraz geliştirdim diyeyim..Yardımcı bayan hic almadım.. Kayınvalidemle aynı şehirdeyiz ama hem yaşlı olması hem de 45 dk gibi bi mesafede olması sebebiyle yardım istemem, bir de istememem gerektiğini bilirim..Kendi ailemle farklı şehirlerde yaşadığımız icin annemin de yardım etme durumu olmuyor..Eşim de 36 yaşında, yemek yapma konusunda bekÂrken yalnız yaşadığı zamanlar olmasının ve babasının da yemek yapma konusunda iyi olmasının etkisiyle iyi biri..
Eşim daha onceleri annesinin yanında "Ya işte pandoraksk de yemek yapamıyor" gibi soylemler de bulunup aklısıra bana şaka yapıp takılıyordu..Kayınvalidem de "Calışan kız, sus bakiyim, duymiyim bi daha" falan derdi.. Ben de onlarla aynı ortamdayken oyle cok takılmazdım, amaan falan derdim ama eve gidince eşimi uyarırdım.. Bir de yemek yapma konusunda eşim yaptığı yemekleri over, şunun sosunu şoyle yaparım, bunu boyle yaparım diye anlatır..Mesela misafir mi geldi, yaptığı yemeği mutlaka yaptığını belirtme ihtiyacı duyar..Kayınvalidem de biraz da oğlunu tanıması sebebiyle sanırım, yemeğe gelmişlerse "Ay cok guzel olmuş, bunu hanginiz yaptı?" diye sorar; eşim de kendi yaptığını over durur..
Tatile bayramda kayınvalidemlerin yanına şehir dışına gittik ve ben daha evimizden ayrılmadan orada evimizin yemeğiydi, temizliğiydi gibi konularda yorum yapmaması konusunda uyardım..O da tabi canım olur mu oyle şey falan dedi..Tatile gittik, işte ben iş yaparım, kayınbabam "Kızım otur sen buraya iş yapmaya mı geldin" der; eşim de "Yok, o evde boyle değil" der..Gorumcem ve eşi de orada bizimle tatildeydi.. İşte kız evde pişirdiği yemeklerden, yaptığı şeylerden bahseder..Ben de yapmıyor değilim, ama anlatma gereği duymadım, gorumcem kendisiyle ilgili konuşurken de rahatsızlık duymadım..Herhangi bir yorum yapmadım..
Ama tatilin son akşamı şoyle bir olay yaşandı.. Eşim once soze" Ya bizim arada ev yemekleri yediğimiz bir ablada (ki bunlar 2019 yılında yeni evlendiğimiz zamanlar oluyor) bir akşam şoyle yemek yedik, başka bir akşam şoyle bir yemek yedik, evde yemek yoktu, falan diye lafa girdi..Gorumcem de sanki boyle bıyık altından guler gibi bir ifade takındı..Bu arada şundan da bahsedeyim..Gorumcemle farklı şehirlerde yaşıyoruz, evine hic gitmedik, cunku onun şehrine hic yolumuz duşmedi..Karı koca ozel sektorde yoğun calışıyorlar, bir de mesafeli, seviyeli bi ilişkimiz var, onlar bize annelerine gelmişken bir akşam geldi sadece, biz hic gitmedik..Kayınvalidemlerde bulunurken kayınvalidem ikimiz de calışan bayan olduğumuz icin yemekleri kayınbabamla halleder, bize sofranın kurulması kaldırılması dışında pek iş yaptırmaz..Yani ben gorumcemin evimde yapıyorum pişiriyorum dediği şeyleri gozumle gormedim ama bu yapmadığı anlamına da gelmez tabi..Neyse.. Gorumcem resmen gulerek "Ben bu korona doneminde evimde lahmacun yaptım, şunu yaptım, şu balığı şoyle pişirdim" diye lafa girdi..Bir akşam once kendisinin anlattığı şeylerden hic rahatsızlık duymadım cunku ortada benimle ilgili bir şey yoktu.. Ama eşimin benimle ilgili lafının ustune bunları soyleyince ben bozuldum..Eşim bir de demez mi "Biz lahmacunu a101 den alıp fırına atıyoruz" diye..Bunun uzerine kayınvalidem de "Aa siz hep hazır mı alıp yiyorsunuz?" dedi.. Tabi benim surat ve mod iyice duştu, sofradan kalkmamak icin kendimi zor tuttum..
Orada hep birlikte olduğumuz icin odama gecip ağladım, eşim geldi, ya abartma bunda ne var dedi, ben tepki gosterdim, işte ozur dilerimler, bir daha olmayacaklar falan..Ki oncedende ozur dileyip bi daha yapmayacağım deyip yapmışlığı coktur..Ertesi gun oradan ayrıldık..
Kızlar sizce ne yapmalıyım? Benimle yol gosterici ve bana yardımcı olacak yorumlarınızı bekliyorum..