Hanımlar gunaydın,
belki bir dert değil fakat sizlerin neler duşunduğunu merak ediyorum.bana cocukluktan beri hep misafire en guzelinin en iyisinin ikram edilmesi gerektiği oğretildi.Biri geliyorsa evde ne varsa onune yığılır tabiri caizse. Kendim de boyle alıştığım icin evime gelen misafire aynısını yaparım. eşimin ailesine ziyarete gittiğimizde beni rahatsız eden bir durum var. 4 yıldan fazladır evliyim hala canımın istediği bir şeyi uzanıp alamıyorum onlarda. Sebebi de şu: surekli yemek hazırlanırken “ şunu ister misin istiyorsan masaya koyalım.” TarzındaKi cumleler. Mesela akşam cay iciyoruz “kek var istiyorsan cıkaralım” Gibi. Haliyle ben de yok diyorum. Sonra masadaki herkese tek tek soruyor istiyor musun istiyor musun diye. Aşırı garipsiyorum varsa getir yensin bunda soracak ne var. Aynı şekilde kahvaltıya otururuz oturduktan sonra “gozleme de vardı ısıtalım mı isteyen var mı”, ya da daha hazırlık aşamasındayken “omlet yapmadık ama ister miydin? Şimdi babana sorsam kesin isterim der.” Gibi bir cumleden sonra ben de yok hayır gerek yok diyorum fakat ben ekmek yemeyen Ve gunde 2 oğun yiyen biriyim.Oyle olunca domates salatAlık zeytin peynirle tum gunu geciremiyorum. Ama icten ice de boyle sordukca sinir oluyorum. siz olsanız nasıl soylerdiniz bunu eşinize ya da annesine