Merhabalar. Elimize bir miktar para gececekti ve ev alacaktık fakat beklediğimizin yarısı gecti onunla da borcları odeyince yaklaşık 30 bin kaldı elimizde ve ev durumunu askıya aldık.
Fakat arabamız var satarsak alabiliriz. Eşim cok isteksiz arabasız olmaz cocuk var diyor, 21 aylık cocuğumuz.
Velhasıl duşunduğumuz ev konumu olarak metroya, sağlık ocağına, bufe markete, pazara kayınvalideme yakın. Hatta ozel hastaneye bile yakın. Eşime bugun actım konuyu satalım evi alalım dedim. Yani her yere boyle yakın olmasa demezdim.
Nasıl ikna ederim bilmiyorum. Onun telaşı tekrar boyle bir araba alamayiz diyor. Belki 1 yıl arabasız olacağız ve sonra aynı konforda bir araba alamayiz ama ben yine de evin daha onemli olduğunu duşunuyorum.
Eşim ise 1 yıl bekleyelim biraz para biriktirelim ve sonra gelecek olan parayla ev alalım diyor. Ama 1 yıl sonra faizler ne olur ev fiyatları ne olur hepsi muamma. Ve Bursa'da evler aşırı pahalı. Kiramız şu anda 1500 Ocak ayında zam da gelecek.
Birincisi ikna etmek icin neler desem, ikincisi ise arabasız cok mu zor olur cocukla?
Son durum: dun ablamla da konuştuk burdan da cok fikir geldi arabayı satmadan bir ev sahibi olmaya calışın dedi ablam. Bu iki şekilde mumkun. Konuda belirttiğim ev sıfır olduğu icin araba satmak zorundayız ama 1-10 yaş arasında bir ev alırsak satmaya gerek kalmıyor. Benim icin sıfır ev olması şart değil. Kaldı ki bu kadar zorluyor bizi. Onun yerine temiz 5-7 yıllık bir ev olursa şu anda almayı tercih ediyorum. Fakat eşim buna da sıcak bakmıyor. Dediği ise sıfır ev 400 bin iken biz eski evlere 380-390 vereceğiz yazık diyor.
Yani kira odemekten iyidir bence. Fakat eşimin kafası karışık.
Huzursuz olacak isek nasip etmesin Rabb'im. Her şeyin hayırlısı olsun inşallah. Hepinize teşekkurler.