Bu konuyu Ytpara Ailesine ozel olarak hazırladım.
Bilindiği uzere son yapılan guncellemeden sonra coğu kişinin abone konusunda sıkıntı cektiğini gormekteyim. Bende bu konuda yaptığım bazı yontemleri sizinle paylaşmak isterim. Eminim coğu kişi bilecektir ama en azından bilmeyen ve tecrubesiz arkadaşlarımıza yardımım dokunur.
Oncelikle abone bulabilmenin birinci olceği izlenme alabilmenizdir. Burdaki coğu arkadaşın izlenme konusunda sıkıntı cekeceğini duşunmuyorum. Abone olayına gelecek olursak. Ben bu olayı 5 farklı kanalda denedim ve hepsinde olumlu bir sonuc aldım. Daha onceden 1.000 aboneyi 6 ayda elde edemezken şuan 10 gunluk kısa bir surede 1.000 aboneyi başarılı bir şekilde elde ettim. Aşağıda paylaştığım noktaları zorunlu ve kişiye bağlı diye ayırdım. Zorunlu olanları mutlaka yapmanızı tavsiye ederim.
1) Kanal Profil Fotoğrafınız ve Arka Kapak Fotoğrafınız(ZORUNLU)
Kitleler kanal profil resimlerine ciddi şekilde onem veriyorlar bu yuzden yarı profesyonel bir kapak fotoğrafı ve profil fotoğrafı işinizi gorur diye duşunuyorum.
2) Kanal amblemi(KİŞİYE KALMIŞ)
Kullandığınız thumnailler yani video oncesi kucuk fotoğrafların sağ alt koşesine markanızı belirticek şekilde koyarsanız kullanıcılar sizin kanalınızı takip eder ve daha cok izlenim alırsınız.
3) Acıklama(ZORUNLU)
Belkide en onemli noktalardan birisi budur iceriğiniz izleyen coğu kişi acıklama kısmınıda okuyor. Ben onceden 6 ayda 1000 abone elde ettiğim zamanlar başlığı direk acıklamaya yapıştırıyordum. Zaten abone benim icin onemli değildi izlenim alalım keyfimize bakalım mantığıyla ilerliyordum 😊 Ama şuan durum değişti o yuzden acıklamaya mumkun olduğunca acıklayıcı yazılar yazın bu iceriğinizdeki video olabilir ornek vermek gerekirse. Car Crash(jakabvo) kategorisinde bir kanalınız var ve sizin bir videonuz tuttu onun acıklamasına mesela “Do you want to watch more car crash videos ? Please follow us on youtube(Daha fazla araba kazası videosu izlemek istiyormusunuz ? Lutfen bizi youtube uzerinden takip edin” devamında ise “Click here to subsribe our new channel(Yeni kanalınımıza abone olmak icin buraya tıklayın)” Şimdi birincide kişinin takip etmesi icin 2.de ise tutmuş videonun trafiğini başka bir kanalınıza cekmek icin.

Ustteki fotoğrafta tutan bir kanalımda goo.gl kısaltmasını kullanarak 2. Yontemi kullandım sadece linki acıklamaya yazarak bu şekilde bir trafik elde ettim. Kanal kısaltmasında link olarak
https://www.youtube.com/channel/xxxx...confirmation=1 kullanın bu şekilde tıklayana direk abone ol butonu cıkacaktır

Şimdi burda aslında gecen aydan sonra kanal tuttu. Burda trafik almamın yuzde 99 etkisi vardı. Cunku her kanalın belirli bi kırılma noktası oluyor onu aştıktan sonra kanal zaten kendiliğinden izlenmeye başlıyor ve kitleler gelmeye başlıyor. Ben bunu ayın 29 unda farkettim. Kesin olarak şunu diyebilirim. Burda yaklaşık 400 abone direk trafikten gelmiştir. Peki bunun faydası nedir ?
Demek oluyor ki bu 400 abone sizin kanalınızı yakından takip ediyor ve online kullanıcılar bu şekilde yeni kanalınızda atıcağınız her videoyu izlemeleri anlamına geliyor.
4)Topluluk > Topluluk Ayarları > Engellenen Kelimeler (ZORUNLU)
Bazı arkadaşlar yorumları kapatmış olabilir ama kapatmayanlar icin en onemli noktalardan biridir. Ornek vermek gerekirse spam calışan arkadaşların videoların altına stolen(calıntı) click bait(yanıltıcı) gibilerinden yorumlar yapıyorlar eğer yabancı bir kategorideyseniz yabancılar bu konularda cok hassasdır hem videolarınızı şikayet edebilir hemde yorum yaparak abone kacırabilir. Siz burda bu kelimeleri yasaklayıp onlara sansur olacaksınız ve mumkun olduğunca bu kullanıcıları gizleyin yorumlarını kimse gormesin. Cok fazla abone ve takipci istiyorsanız mumkun olduğunca onunuze cukur acacak kişileri sansurleyin. Bu kelimeleri translateden kolay bir şekilde cevirebilirsiniz. Zaten anlarsınız biri bir yorum yapmış ve coğu kişi beğendiyse anlayın ki o yorum aleyhinizedir.
5)Kanal>Gelişmiş>Abone Sayıları (ZORUNLU)
Bence bu olayı piskolojik bir deney olarak bile deneyebilirler. Şoyle duşunebilirsiniz markette iki peynir var ve ikiside aynı markanın urunu aynı kalitede ama biri daha pahalı oteki daha ucuz insanların coğu pahalıyı secer sebebiyse kaliteli olarak gormesidir bende keza aynı şekilde. Şimdi aboneyle ne alakası vardır diyeceksiniz. Şimdi 0 ’dan actığınız bir kanalın abonesi gozukmesi demek kullanıcıların kanalınıza abone olmaya on yargılı davranması demektir. Mesela yuksek aboneli bir kanalın iceriklerini daha kaliteli gorurken sizinkini daha basit gorebilir. Bu yuzden ABONELERİNİZİN KULLANICI SAYISINI GOSTERMEYİN. Bununla ilgili 2 kanalda deney yaptım her ikside aynı koşulda aynı izlenim sayısında ve aynı kategoriden elde edilmiştir.
(ABONELER GORUNTULENME SURESİNE BAKILARAK ALINMIŞTIR)
Her iki kanalında goruntulenme suresi aynı ve izlenme suresi aynı fakat farklılıklar var.
Abonesi kapatılmayan kanal

Abonesi kapatılan kanal

Birinde 350 abone kazanırken otekisinde 220 abone kazanmışız buda 130 abone fark yapıyor. Bu cok ciddi bir oran %40 oranında daha fazla abone elde etmişim. Bu kesindir uygulamanızı şiddetle tavsiye ederim.
5)Kanal > Marka bilinci oluşturma(ZORUNLU)
Size yukarda bir profil resminiz olsun demiştim şimdi o profil resminin bir amblemini cıkararak marka filigranı elde edelim ve bunu kullanalım. Goruntulenme suresi olarakta tum video diyelim. Bu şekilde videonuzu izleyen kişilerin gozu surekli filigrana gider dikkat cekici bir şey koyarsanız hem kişilerin abone olmasını kolaylaştırırsınız hemde abone elde edersiniz.
Benden bu kadar geri kalan sizin emeğinize kalmış umarım katkısı olmuştur. Okuğunuz icin teşekkurler. Soru varsa yazarsınız musait oldukca cevaplarım.