Herkese merhaba
Ben 2.5 yıllık iş tecrubesi olan bir muhendisim. 60 kişilik bir fabrikada kalite kontrol ekibinde calışmaktayım. Buradaki bazı rahatsız edici sebeplerden dolayı yeni bir iş arayışına girdim. Goruşme gayet olumlu gecti ve aklıma takılan birkac mesele hakkında buradan da goruş almak istedim. Oncelikte calıştığım yerin + ve - yonlerinden bahsedeyim.
Artı yonu: evime arac ile 5 dk uzaklıkta, patronlar kaba saba insanlar değiller, mesaiye kaldığım zaman saatlik ucretin 1.5 katı kadar ucreti alabiliyoruz.
Eksi yonleri ise : herhangi bir hiyerarşik yapının bulunmaması, muhendislik değil bir tekniker gibi calışma koşulları, maaşların asgari ucret uzerinden yatması ve 2.5 senelik tecrubeye rağmen verilen 3400 tl maaş.
Burada calışmak beni mutlu etmiyor. Yaptığım işten zevk almıyorum. Ve buradaki birkac insandan dolayı rahatsızlık duyuyorum .
Gelelim goruşmeye gittiğim firmanın + ve - yonlerine.
Artı yonleri: sigortanın aldığın maaştan odenmesi, yukselme şansının olması, kendini geliştirebilecek alanların olması ve muhendis olarak gorulmeniz
Eksi yonleri ise : eve 50 km uzaklıkta olması ve oraya ulaşım sağlayacak bir toplu taşıma bulunmaması. Benim eve 15 dk uzaklıkta bir yere gelmemi ve oradan gelen şirket aracı ile ulaşım sağlamamı istediler. Yol yaklaşık olarak bu şekilde 1 saat surecek.
Ayrıca şantiyelerin olduğunu ve benim gerekli durumlarda bu şantiyelerde gezebilecegimi bunun benim icin uygun olup olmadığını sordular. Bende cok sık değil ise sorun olmaz dedim.
Mulakat son derece olumlu gecti. Bir tek maaş konusunda bence fazla buldular ama ucuk bir rakam soylemedim. 4250 tl talep ettim.
Siz olsanız boyle bir fırsatı değerlendirir mısınız?
Dip soru seneye evlenme durumum olabilir ve acaba 1 sene daha sabredip tazminat hakkımı yakmasam mı ?