Oncelikle siyasi fikirler veyahut diğer dış etkenler umrumda değil, konu dışında kalmasını istiyorum. Objektif olarak yaklaşın. Telefonu ilk aldığım zamanlar yağ gibi akıyordu, 6 Plus kullanıcısıyım. İlk cıktığı zamanlarda sıfır almıştım. Zaman gectikce telefon yavaşladı. Bu sonradan gercekleşen etkenleri biraz daha detaylandırmak istiyorum.
Telefonun Yavaşlaması
İlk zamanlar yağ gibi akan telefon, sonrasında yavaşlıyor. Bataryası zayıfladıkca işlemci Mhz olayının duştuğu ile ilgili soylentiler var.
Gereksiz Yer Depolama Olayı, Hafızanın Aniden Dolması
16 GB versiyonunu kullanmama rağmen sıfırladığımda 13 GB tarafını kullanabiliyorum. Bir şey siliyorum, sildiğimden daha az bir miktarda yer azalıyor. Telefondan birkac uygulamayı silince boş alan 500 oluyor, 2 video izleyince geri doluyor. Telefonda 130 MB boş yer olmasına rağmen fotoğraf cekme yerine, Whatsapp yerine giremiyorsunuz. Telefonunuzdaki dosyaları silin, yeterli alan yok gibi bir mesaj veriyor. Battery Doctor ile bu gereksiz alan dolmalarını bir miktar azaltabiliyorum.
Guncellemeyin!
Her guncellemede telefonunuz bir tık yavaşlayacak. iPhone 7 cıktığı zamanlar gelen guncelleme ile ben de telefonum eski sayılmaz guncelleyim dedim, telefon bir tık yavaşlamaya başladı. Uygulamayı actığımda bir-iki saniye sonra ekran geliyordu, beyaz goruntuyu goruyorduk. Eskiden bu sorun yoktu. Guncellemeden once ve guncellemeden sonra diye benchmark yapmıştım, 10-20k arası değer kaybettim guncellemeden sonra. Antutu Benchmark, kullandığım programın adı. Şoyle bir soylenti de var, zorla yeni cıkan iPhone'u insanlara sunmak.
Hafıza Kartı Yok!
Telefonunuz kac GB ise max. kullanabileceğiniz limit odur.
Muzik İndirme Olayı
Muzik indirmek mumkun değil gibi bir şey. Belirli uygulamalar ile oluyor, direk telefonun kendi muzikleri bolumune yuklenmiyor. Ya para verip telefonun kendi uygulaması uzerinden alacaksınız, ya da bilgisayarı bu işe dahil edip iTunes yardımı ile telefona muzik aktaracaksınız.
Neden alınabilir?
Kullanım kolaylığı ve iOS alışkanlığı.
iPhone Neden Alınmaz?
IOS & iPhone & MacBook & iMac0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Cep Telefonları ve Tabletler
- IOS & iPhone & MacBook & iMac
- iPhone Neden Alınmaz?