Merhaba arkadaşlar..
Annem gecen yıl meme kanseri atlattı..Bu yıl Şubat ayında da yumurtalıklarını vs aldılar (rahmi alınamadı cunku yumurtalıklarla beraber safra kesesi de alınmıştı,doktor daha komplike bir ameliyatı daha aynı anda yapmak istemedi)..Her şey iyi guzel ilerlio derken Mayıs ayı gibi kanaması oldu.Pandemi zamanıydı, doktoru olabilir boyle ,surec normale donunce muayene eder bi bakarız demişti.. Şimdi bakıldı işte ve rahimde kanayan ve buyumuş bir polip var..Yine ameliyat olacak..Polip alınacak,kurtaj yapılacak ve film cekilecekmiş vs.
Biraz okuyup araştırınca (tıbbi makaleler-ama keşke okumasaydım)..Meme ca gecmişinden dolayı 5 yıl boyunca ilac kullanacak annem.Bu ilac meme hormonlarını bastırırken rahimdeki ostrajeni korukluyor.Buyuk ihtimal bundan mutevellit bu polip oluştu. Polip sıkıntı değil ama cok buyumuş olması, menapoz sonrası kanama yapması ve kullandığı hormon ilacı birleşince voltranı oluşturuyor. Kotu huylu bişiler olması ihtimali de var yani.Doktor bunu soylemedi tabi ,onlara gore her şey patoloji ile belli olacak.
Lutfen bana diyin ki muhtemel demek kesin demek değildir. Her şey iyi de olabilir değil mi?? Bu şekilde olup patolojisi temiz cıkan da vardır?? Bana surekli kotuyu cağırma ,iyi duşun diyolar ama yapamıyorum.Ozellikle tekrar kanserse ve kemoterapi alması gerekirse die cok korkuyorum.Annem boyle bir olasılığı da bilmiyor. Et parcasından kurtulcak gitcek sanıyor ama kendi icinde eminim yaşadığı ne korkular vardır onun da..
Hepsini gectim yahu kadın gencecik yaşında eşinden ayrılmış, anasına babasına kole olmuş ,tek gayesi evladım okusun olan bir kadndı.Kimseye ne zararı oldu ne bişi.Karşı taraf mutlu mesut hayatına devam ederken annemin boyle korkuları yaşaması bile beni mahvediyor.İsyan etmek istemiyorum. Cunku o onkoloji koridorlarında her şeyin bin beterini gordum.Biz hastalığı başında yakalamıştık, yine Allah yuzumuze guluyordur belki.Belki annemin cektikleri uzerine bu yaşadıkları aslında ceza değil oduldur,yine şukredeceğimdir.Sadece bazen hayat cok zormuş gibi geliyor.