Herkese iyi akşamlar kızlar. Siteyi uzun zamandır takip ederim. Ama uye olma ihtiyacı hic hissetmemiştim. ta ki eşimle yaşadığım bu sorun olana kadar ve bunu kimseye anlatamayana kadar.
biz 14 aylık evliyiz. gecen sene haziranda evlendik. dolayısı ile gecen yıl ki iznimin cok buyuk kısmı bizim duğunumuze gitti. sonra eşimin ablası da evlendi. 5 gunde ona kullandık. ama o 5 gunun iki gununu kendimize ayırdık. cok kucuk bi tatil yaptık. şimdi, biz yeni evli cift olarak gecen sene balayı bile yapamadık. Eşimde bu yıl icin guzel bir tatil planı yapacağını bana soz verdi ve sozunu de tuttu. guzel bir tatil yeri secti her şey mukemmel iken bu korona belası cıkınca bizim tatil işi yattı. Malum normalleşme surecindeyiz ve tatile gitmek istiyoruz. bu arada eşim ve ben ikimizde memuruz. eşimin işi bana gore cok daha ağır ve surekli bir koşturmanın icinde, korona da olan kamuda esnek calışma planına onu yaptığı işten dolayı dahil etmemişlerdi yani her gun işe gidip geldi. ben ise esnek calışma kapsamında bir gun gidip bir gun gitmiyordum. birde benim iznim 30 gun eşimin 20 gun ben kendi 10 gunumu ramazanda kullanıp evde dinlendim. neyse konuya donecek olursak, normalleşme sureci ile birlikte eşimle bir tatil planı yaptık ve 12 gun yani iki hafta izin aldık. bu iki haftanın ilk haftasını tatilde gecirecektik guzelde bir otel bulduk. herşeyi ayarladık tam o sırada telefonum caldı eniştem aradı. iş yerinden iki gun izin aldığını ve ablamla bizi gormeye geleceklerini soyledi. bende biz tatile gidecektik dedim. eniştemde olsun o zaman sonra geliriz dedi. birden ağzımdan siz ne zaman gelecektiniz vs. vs. falan dedim ve cok ısrar ettim gelin diye eniştem yok demesine rağmen cok ısrar ettim ve adamın iznini değiştirerek gun ayarladık. eşim ben daha telefonda konuşurken suratını astı. ve bana sessizce bişeyler soylemeye başladı. telefonu kapatınca ayarladığın tarihde biz tatilde olacağız nasıl olacak o iş dedi. bende afalladım birde gelen ablam ne diyeyim gelme mi deseydim dedim. hayır ama neden ısrar ettin bu kadar dedi. bende ablam benim evime hic gelmedi adam telefon etmiş gelme dedik olmaz dedi. sonra eşim birden parladı ben butun sene eşek gibi calıştım. bayramda ailemin ısrarına kusmelerine rağmen oraya bile gitmedim. goturmedim seni.birde ilk bayramında bizim orda adettirtir ilk bayram gelin el opmeye gider onu bile yapmadım dedi. neden tatil icin. sen bir telefonla herşeyi bozdun dedi. ben izin aldım tatil yapacağım ablanlar cıktı yok diyemiyosun dedi. bende ona karşılık verdim. ablam bu nasıl yok derim sen ailene yok diyebiliyormusun dedim. o da benim ailem tatil yapacağımızı bilse kesinlikle gelmez bıktım senin ailenden işi duştukleri zaman ararlar başka zaman aramazlar selam bile vermezler onları o kadar arıyorum bir kere de kendileri bile aramıyor falan dedi. bişey diyemedim gittim ağladım. kız kim haklı şimdi eşimle cok kotu kavga ettik eşim ablamın gelmesini istemiyor ailemi pek sevmiyor. ama hic saygısızlığı olmadı bugune kadar hep arar sorar. zamanında babamın durumu sıkışık olduğunda kendi cebinden ona para bile vermişliği var. ama bu konuda aileni istemiyorum ablanlar gelmesin dedi. ne yapacağımı şaşırdım. arada kaldım.