Merhabalar.Sanırım bir miktar uzun olacak elimden geldiğinde ayrıntıları atlamaya calışacağım.Sorunum babam.Kendisi hayatımda eşi benzerine denk gelmediğim bir adam.Yaşım 22 hala nasıl davranmam gerekiyor emin değilim.Bunu yeni fark edebiliyorum ki ergen gibi davranıyor.Babammış gibi hissedemiyorum son yıllarda abimmiş gibi geliyor.Bir kere cok sorumsuz.Ama aynı zamanda sorumlu.Hep celişkilerle dolu bir adam işte.Annemle yıllarca tartıştılar bu yuzden.Biz akraba ziyareti vs bir yere gittiğimizde kendisi hicbir zaman olmaz.Amcamlar,dayımlar,halalarımın eşleri vs olur ama.Babam kalkmaya yakın gelir.Yemeğini yer.Sonra eve doneriz.Sadece annemin ailesine karşı olan bir tutum değil bu;kendi ailesi,arkadaş buluşmaları hep boyle.

Son 10 yıl icerisinde dışarı cıkmadığı 24 saat suresi toplamda 30 gun falandır.Onun da 20 gunu pandemi sureci.Corona bitmemişken hala da cıkıyor her gun.

Bir şey bilmeyen teknolojiden anlamayan bir babam olsun cok isterdim.Ama her şeyi biliyor.Cahil bir adam da değil.Universite mezunu.En azından okumamış cahil değil.Şaka gibi ama akıllı telefon kullanamayan babaları gorunce kıskanıyorum.Cunku telefonunda şifresi var,her turlu teknolojik sisteme vakıf.Babamın bu kadar cok şey bilmesi bu yuzden cok rahatsız edici.Cok kucuk bir şehirdeyiz.Babamın işi gereği herkesi tanıyoruz herkes de bizi.Oyle sevgili,kadın mevzuları yok.Telefonunda şifre var cunku gelen borc mesajlarını kimsenin gormesini istemiyor.

Cok gizemli bir adam.Surekli dalgın ve aklı başka yerde.Babam yanımdayken babasız hissediyorum ben.Evle cok ilişkisi yok.Surekli onu yonlendirmek lazım ev icin.Bir şeyi yap dediğimizde asla ikiletmez.Ama kendisi hicbir şeyi fark etmez mesela sanki ev onun değil misafir gibi.

Anneme cok uzuluyorum.Yıllardır hep babamın başı eğilmesin diye yalan dolan konuştu.Maddi durumumuz ortalamanın ustunde.Ama babamda cok sacma bir para kazanma sevdası var ki ailesinden geldiğini kucukken yaşadığı maddi sıkıntılardan boyle olduğunu duşunuyorum.Bu para hevesi yanlış anlaşılmasın.Bir yatırım yapar buyuk bir heyecanla en fazla 2 ay sonra sıkılır.Tabii boyle olunca bugune kadar 3 evimizi kaybettik.

Sacma bir şekilde kendisinden korkuyorum.Sevgisiz buyutmedi bizi.Annemi de bizi de cok sevdi.Erkek kardeşim var.Erkek cocuğu dovulurmuş yoksa adam olmazmış diye bir tabiri var.Kucukken ben yaramazlık yaptığım da hicbir şey yapmayıp ona karşı bira daha merhametsizdi.Bu yuzden korkuyorum ondan.

Erkek kardeşim babama cok duşkun.Cok sever.Babam gecmişte onu bu şekilde terbiye ettiği icin cok pişman farkındayım.Kardeşim 20 yaşında ama hala cok cok korkar babamdan kucuk yavrum benim.Dışarıda herkese aslan kesilip evde kedi gibidir.Şu gune kadar tek yanlışı olmadı hicbirimize.

Annem normal annelerden cok cok daha fedakardır.Bize bakmaya kıyamaz.Babamla ilgili sorun olduğunda bile beni sakinleştirir.Ben Turkiye ’nin en prestijli okullarından birinden tam burslu olarak mezun olacağım.Kardeşim tıp okuyor.Annem bu kadar harika bir kadın -babamın arkadaşları bile annemi takdir eder- iken babam bizi hak etmiyormuş gibi hissediyorum.

Uzaktan annemin bir akrabası var.Karı koca vefat ettiler.Cocuk anneannesiyle yalnız kalıyordu.Annem sık sık yardım ederdi maddi olarak.Sonra cocuğu ozel okula verdiler.Olduğu devlet okulundan atıldı diye.Cocuk seresinin teki.Annemle babama anne baba diye hitap etmeye başladı.Bizimkiler ilk zamanlar cok duygulandı falan ki bu bile yanlış bence.Sonra cocuk duygu somurusuyle bizimkileri somurmeye başladı.Biz kardeşimle devlet okulundayken beyefendinin siciline yanlış bir şey yazılmasın oksuz yetim diye en iyi okullarda okudu.Ben vicdansız değilim.Bunlar anlaşılabilir belki.Ama serserinin okul okuyacağı yoktu bıraktı zaten.Boyle olunca annem cok sinirlendi.Mesafe koydu.Ama babam oz evladıymış gibi davranır hala.Ben o cocuğa gosterdiği sevgi,ayırdığı zamanın ceyreğini bana ayırmadığı icin defalarca kriz gecirdim.SONUC:OKB

Şimdi hala eve gelmedi.Az once aradım toplanmışlar erkek arkadaşlarıyla kahkaha sesleri.Bu korona donemi hem de.Ben ne yapayım,ne konuşayım eve gelince de biraz duzelsin?