Eşim 2 senedir doğuda jandarma personeliydi.Ben yanına gidememiştim ailemin yanındaydım. Sonra başka bir şehire memur olarak atandım. 7 ay sonra eşimin yanıma tayin oldu yani doğu gorevi bitti ve geldi. Benim maaşıma ek olarak sosyal medyadan kazandığım bir miktar para var. 5senedir emek verdim yeni meyvesini yemeye başladım.Maaşımla beraber aylık 8 9 bin gelirim var cok şukur.
Neyse konuya geliyorum. Eşim surekli imada bulunuyor sen işe girdin değiştin vs diye. Ben de dun en sonunda evet gozumuz acıldı eşinin eline bakmakla kendi ayaklarımın ustunde durmak arasında fark var dedim şakayla karışık. Biraz da eyvallahim yok davraniyorum.Sebep elime para gecmesi değil işsiz olduğum zamanlarda eşimin "calışsaydın şu olurdu, onlar bunları yapıyor cunku eşi calışıyor vs vsss..." Bunun hırsını cıkarıyorum hala unutamıyorum cunku. Bazen olur olmadık şeylere hesap yapardı kendi ailesi istese feda olsun diye gonderirdi falan. En son bir meselede bana şunu demişti "ekmeğini ben veriyorum nankorluk yapma ". Sonra aylarca bunun ozrunu diledi ama kalbim nasıl kirildiysa hic unutamıyorum. Madem cok calışmamı istiyordun al bak calışıyorum, boyle olmamı cok istiyordun gibisinden icimde hala gecmeyen bir sinir var..
Gecen bana diyor ki eskiden evet isterdim calismani ama şuan cok meraklı değilim cocuğumuz daha onemli onun yanında olman vs..Şimdi de bir sure calış beğenmezsen başka işler yaparsın sen becerirsin vs diyor.
Bugun yine konu acıldı.4 senelik evliyiz 250 bin TL değerinde bir aarsamızvar.160 bin tl ye araba alıyoruz. Şimdiden ev alma planları yapılıyor. Bende dedim yavaş ya bukadar senede herşeyi nasıl sigdiralim herşey zamanla olur yarinimi dusunerek bugunu mu ihmal etmek istemiyorum. Konular acıldı falan yine sen değiştin hayırdır demeler başladı. Evet değişimim şu eşimden hicbirşey istemiyordum bu bir yapısal ozellik ailemden de isteyemiyordum. babamın durumu cok iyiydi oğrenci kredimi kendim calisip oderim diye odemedim duğunum de hem aza kanaat ederek gecti.
Ve bu değişme muhabbetinden dolayı surekli evde bir kavga oluyor.Virusten dolayı cocuğu kreşe falan gonderemiyorum yanimda annemle kız kardeşim var onlarda şahit olup duruyor. Iki gun once cocuğu parka goturduk gelinimiz aradı. 15 dakka onla konuştum baktım eşim ilerden el kol yapıyor. Kapattım gittim yok biz akşama kadar konuşamıyoruz gelmişsin dakikalarca telefondasın diye s*kerim telefonunu tarzı kufur etti vs parkta sesini yukselterek bağırıyor. Al cocugu gidiyoruz diyor sen git ben gelmiyecek dedim kendi gitti eve 3 gun bunun kuslugu oldu sonra kendi geliyor konuşmaya calışıyor ama ozur vs yok.
Boyle aptal saptal kavgalar olmaya başladı.Biz nişanlıyken sosyal medya hesaplarımızı kapattık ben kendi kazanc sagladigim hesabımdan videolar gosteriyordum.Ben de acacağım hesap dedi. Bunu kullanabilirsin dedim.Yok kendim acıcam dedi.ben de hayır benim kişisel hesabim yok acamazsın dedim.Oda sende hesaplarını kapat ordan gelecek Allahtan gelsin yapma o işi demeye başladı yine bir kavga..
Burda benim hatam da var elbet ama zamanında calismak, para kazanmak, surekli hesap kitap yapma muhabbetleri okadar psikolojimi yıprattı ki boyle yapınca kendimi iyi hissediyorum. Nasıl davranayım bu adama?