Herkese selam
Iyi gunler dilerim
Benim kendimce buyuk bir problemim var. Para biriktiremiyorum. 2.5 senedir calışıyorum. 9 ceyrek + 200 dolar+ 2000 tl ve 5 6 bin tl lik ceyiz alışverişi dışında birikim yapamadım. Sabit bir giderim yok.
Elim cok acıktır ve birikim yapma becerim yok. Geldiği kadar harcarım. Maaşım ise 3500 + mesai şeklinde olduğundan gelirim aylık 4000-4500 tl arasında değişiyor. Luks sayılabilecek marka kıyafetler kullanmam. Yeme icme olayında cok harcama yapıyorum. Ama pandemiden dolayı bunu da azalttım. Eve gelirken markete uğramak dışında ve zaman zaman anneme harclık vermek dışında giderim bulunmuyor.
Dun artık annem ve babam isyan ederek seni borca sokalim yoksa sen birikim yapamayacaksın dediler. Ve bana 50000 60000 bandında bir araba almamı ve uzun vadeli kredi ile odem e yapmamı onerdiler. Bu fiyat aralığında 2004 model 170000 km de araclar oluyor genellikle.
Biraz kredi oranlarına baktığım zaman 48-60 ay vadeli cekebilme durumunda yaklaşık 20 bin tl faiz oranı cıkıyor. Bundan 5 sene sonra kredi bittiğinde arac 20 yaşında olacak ve satış durumunda ben paramı amorti edebilecek miyim diye duşunuyorum.
Aslında araca ihtiyacım da var işim eve 5 dk uzaklıkta olmasına rağmen babam bırakıyor veya akşam gec bir vakitte arkadaşlarımla buluşmadan eve donerken yine ailemden beni almalarını rica ediyorum.
Sizce şuan arac almak yatırım sayılır mı ? Boyle bir riske girmeli miyim ?
Sevgilim duzenini kurabilir ise seneye evlenme duşuncemiz de var. Arabayı o zamana kadar kullanıp satsam kÂr eder miyim diye de duşunuyorum. Araclar 1 sene sonra uzerine 10000 tl kadar koyarsa da odemiş olduğum kredi bana kÂr olarak kalır evliliği kolaylaştırır diyorum.
Finansal kurt olan hanımların kıymetli yorumlarını bekliyorum.
Şimdiden teşekkur ederim.
Bunu bir dert olarak gormeyip konum taşınır ise de aşk olsun. Para birikimi yapamamak benim icin gercekten sıkıntılı bir durum