“Bir derdim var” başlığı ilk defa bana yetersiz geldi.Cunku cok sıkıntılıyım.Moralim cok bozuk...Keşke “Bir derdim var.Anlatayım da kurtulayım iki sohbet ederim .” deseydim yine...

30 haftalık hamileyim.Kurban bayramının 1.gunu eşim sabah kendi seccademizi alarak ve maskesini takarak asansorun duğmelerine basmak icin eline de peceteyi alıp gitti.Bayram namazını sosyal mesafe cercevesinde kıldı,geldi.Biraz uyuyup kurban kesilen yere gitti.Orada terleyerek klimanın onunde etleri parcalayıp sonrasında etleri dağıtıp akşama doğru geldi.Ustune ben hamileyim diye yemeği hazırladı kaldırdı etti eksikleri de gidip aldı derken halsiz duştu.Son iki haftadır salon serin oluyor diye salona gecip ayrı yatıyorduk.Yataklarımızı yaptık,eşim ozledim dedi bir arkamdan sarıldı ben dondum 1-2 sn opuştuk sonra ayrılıp yattık.Gece bir baktım eşim uzerini ortmuş buzulmuş.Uşuduğunu anlayıp klimanın derecesini yukselttim.Eşim tuş sesine uyandı uşuduğunu fark etti.Uşumesi devam edince battaniye getirdim ki biz şuan Urfadayız hava 40 derece.Sonra ateşini takip etmeye başladım fazla yaklaşmadan.Sabaha doğru ateşi arttı.Ertesi gun de ateş devam edince eşim kesin klimanın carpmış olduğunu duşunse bile hem işe gidip gorev arkadaşlarını hem de beni tehlikeye atmamak icin gidip test yaptırdı,işe gitmedi.Ertesi sabah pozitifsiniz diye aradıklarında eşim inanılmaz bir burukluk yaşadı dağıldı resmen ve hemen eşyalarını alıp yatakodasına gitti.Zaten ayrı lavaboları kullanıyorduk.Şimdi odasından cıktığında maskeyle cıkıyor ve ben de koridora gectiğimde maskeyle gidiyorum.Yemeğini kapının onune bırakıyorum.Sonra gidip geri alıyorum.Bu gece eşimi optuğumun 5.gecesi olacak.5-7.gunlerde belirtiler başlarmış.O yuzden aşırı korkuyorum.Goğus aramda hafif hırıltıdan başka bir belirtim yok.Ara ara oksuruyorum belki gunde 3-4 kere.Doktorumla goruştum panik yapma gencsin atlatırsın,ilacları kullanamazsın dedi.Ama tabi bağışıklık sistemim ve akciğer kapasitemin duşuk olmasıyla ilgili de uyarılarda bulundu.Virus yukunun onemli olduğunu o yuzden eşimden uzak durmam gerektiğini soyledi.E zaten ateşlendiğinden beri uzağız ama ya oncesi?Ah diyorum keşke o gece yatmadan once opmeseydim.Nereden bilirdik yorgunluğun ardında bu illetin olduğunu.Şimdi geceleri uyuyamıyorum eşim başka odada iyice korkuyorum.Sabahları erkenden uyanıyorum.Canım cok sıkkın.Aklıma her şey geliyor.Erken doğum olur mu?Dogarken bebeğime bulaşır mı?Bebeğim annesiz kalır mı?Yoksa eşim hem bebeğini hem eşini kaybeder mi?Eşimin iştahı yok halsizliği var onun dışında iyi.O kadar cok mahcup oluyor ki.Ah karım kahvaltı tabağı mı hazırladın ah karım meyve mi hazırladın suyumu mu koydun cok yoruyorum seni diye kahroluyor.Ama ben ona seve seve bakıyorum tabi ki.Telefonla konuşuyoruz.Arada seslenip iyi olup olmadığını soruyorum.O arada maskeyle gelip gece ateşimi olcup gidiyor.Allahım diyorum bu gercek mi şaka mı

Hamile olup koronaya yakalanan biri var mı aranızda?Ya da tanıdığı olan?Ya da bana tavsiyesi olan?Moralim cok bozuk kızlar.Niye boyle karamsar oldum bilmiyorum.Goğsumde az bir hırıltı var ve benim odum kopuyor nefessiz kalırsam ne yaparım diye..Bebeğim de oksijen alamaz mı o zaman!

Guncelleme:Kızlar eleştiriler uzerine doktorumu aradım ve ateşimi eşimin gece illa takip etmesine gerek var mı dedim.Doktorum da icin rahat etmiyorsa alarmını kur kendine ara ara bak dedi.Ateş olceri de eşimden aldım dezenfektan edeceğim diye abartıp bir guzel yıkadım pakladım makinayı bozdum

Bugun artık yeter dedim arayalım 184 u.Onlar da sacma sapan sorular sorup acil bir şey olursa 112 yi arayın dediler.Eşim biraz tartıştı İlce Sağlık Mudurluğunu arayın dediler.Aradık ve bayan ilgilendi sağ olsun.İşte sordu size gelmediler mi kontrole diye.Eşim de yok ilac getirdiler onu da aşağıya cağırdılar pislikmişim gibi camdan izmarit atar gibi ilacımı attılar gittiler dedi.Bayan da estağfurullah olur mu oyle şey ben eşiniz icin test yonlendireyim dedi.Gercekten de geldiler kapıda test yaptılar

Bugun ateşim bir ara 37,5 oldu sonra makina tırtlattı zaten.Tutamadım artık kendimi ağladım.O ara eşim aradı konuşamadım o da kotu oldu.Ama şimdi toparladım tekrar.Ateş olcerim de elden gitti zaten.Bu geceyi de atlatsam...