Arkadaşımın iş yerindeki iki samimi olduğu iş arkadaşı (kadınlara x ve y diyelim), arkadaşımın arkasından iş cevirmişler. Arkadaşım ikisine de ayrı ayrı sırlarını anlatmış bu kadınlarla mesaj ile dertleşmiş.Birine anlattığını diğerine anlatmamış. Cunku biri ile daha yakındı(x ile). Bu yakın olduğu arkadaş (x) ile arkadaşım konuşurken, yakın olmadığı kadın (y) hakkında konuşmuşlar. Mesajla konuşurlarken x, arkadaşımı aramış o kadınla goruşme o bana boyle yaptı şoyle yaptı diye kotulemiş. Arkadasim da şaşırmış telefonu kapatır kapatmaz, y nasıl boyle bir şey yapar onunla goruşmeyeceğim şeklinde mesaj yazmış. Arkadaşım kızmış ben y icin uzuluyordum boyle olduğunu bilmezdim falan yazmış. Mesaj detaylarını fazla bilmiyorum bildigim kadarıyla yazdim
Zaman gecmiş x ile y buluşmuşlar ve birbirlerine arkadaşım ile olan konuşmaları okutmuşlar. Arkadaşıma cephe almışlar. Sırlarını işteki herkese anlatmışlar ve suan yapayalniz surekli duşunuyor. Arkadasim icin ne yapabilirim. Bu durum mobbing olarak geciyorsa nereye sikayet edebiliriz?