Merhaba arkadaşlar. Sorunum şu; telefonuma App Store'dan istediğim ucretsiz uygulamayı indirebiliyorum. Fakat ucretli bir şeyi satın aldıktan sonra faturalandırma olmuyor, yani gerekli ucret kesilmiyor. Bunu bir oyun icinde kalıcı bir yukseltme aldıktan sonra fark ettim. Oyunda bir sorun yok, aldığım yukseltme ile gayet duzgun calışıyor. Ama gerekli ucret kartımdan tahsil edilmiyor (İninal kullanıyorum, gerekli bakiye de yeterince mevcut). Bunu fark edince belki uygulama bazlı bir sorundur diye denemek amaclı 89 kuruşluk bir şarkı aldım. Şarkıyı satın almada veya indirmede bir sorun yaşamadım, ama şarkının da ucreti hesabımdan kesilmedi. Sorun nedir anlamadım. Daha once aldığım uygulamaları tekrar indirebiliyorum, hatta guncellemelerini yapabiliyorum. Sadece gerekli ucret kartımdan tahsil edilmiyor.
Biraz uzun yazdım ama sorunumu net bir bicimde belirtmek istedim Sorunu Apple'a bildirdim, ama sebebini bir de buraya sormak istedim. Faturalandırma işleminin bir gorselini de ekledim (Sipariş numaralarını ben sildim):

iTunes uzerinde de boyle gozukuyor: