Merhabalar.. Sizlere bi konuda fikir danışmak icin geldim. Siz olsanız nasıl duşunurdunuz nasıl davranırdınız merak ediyorum. Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Calıştığım kuruma gecen sene farklı bi yerden tayinle geldim. Normalde cok sıcakkanlı ve konuşkan biriyim yardımseverim. Kendim ilk mesleğe başladığımda pekcok konuda ortada kaldım kimseye bişey soramadım bi hoşgeldin nasılsın demeyi bile cok gorduler inanın ilk gittiğimde şok oldum ya yeni gelenler olmuş diye yuzume bakıp bi selam vermeyen insanlar vardı. Ben bu sebepten boyle olmıcam diye kendime soz verdim ve kim istese sorsa yardım ettim yeni gelenlerle tanışıp konuşmaya gayret ettim. Fakat calıştığım yerlerde bu samimiyetim bazen kotuye kullanıldı ve insanlardan zarar gordum. Girdiğim ortamlarda herkesle dost samimiyeti kurmam ama kibar bi şekilde sohbet ederim kafama uyan kişilerle arkadaşlığımı ilerletirim. Şimdi yeni geldiğim kurumda da bikac samimi arkadaşım vardı onlarda yeniydi fakat malesef bu sene gittiler ilk defa bi ortamda kendimi yalnız hissettim sanki. Kendime soz vermiştim asla samimi olmıcam herkesle diye gecen sene bu arkadaşlarım dışında kimseyle pek konuşmadım selam haricinde. Ortamda bakıyorum cok boş insanlar yani gercekten kafalar bambaşka muhabbetler sacmalık otesi ama tek başına bi yerde oturmak da hoş karşılanmıyor bence. Napmam gerektiğini bilemedim. Ufak sohbetler ettiğim bikac arkadaş dışında kimseyle muhabbetim yok kafam rahat aslında ama alışkın olmadığım icin tuhaf geliyo biraz. Sizce zarar gormemek icin ve gercekten bana uymayan insanlar olduğu icin uzak durmaya devam etsemmi yoksa bi şekilde aynı yerde calışıyoruz diye sohbet mi etsem ikilemde kaldım sizlere sormak istedim. Bu arada hic konuşmuyor değilim selam veriyorum nasıl olduklarını soruyorum ama ortamdaki muhabbetlerine girmiyorum genel bi durum olmadıkca.