Herkese iyi akşamlar

Ben 2019 Ekim ayında cağrı merkezinde online bir alışveriş sitesinin muşteri temsilcisi olarak calışmaya başlamıştım. Bize girerken 2 aylığına alıyoruz, Aralık 2019da cıkaracağız demişlerdi. Kabul ettim ve calıştığım ortamı, yaptığım işi cok seviyordum. Sonra aralık geldi cattı ama bizi ne cıkaran oldu ne de sozleşmeyi yenileyen... Bircok kişi bu belirsizliğe dayanamayıp kendileri cıktı. Ben de ev gecindiriyoruz sonucta, bu belirsizlik nereye kadar, hep oyalanıyoruz mantığıyla işten cıkmak istedim. Biraz da arkadaşlarımın gazına geldim acıkcası... Yeni bir iş buldum ve yeni işin eğitimine başlamam icin eski iş yerinden ayrılmam gerekiyordu. Vardiyalar oluşturulmuş ve haftanın ikinci gunu gelmişken ben takım liderine istifa etmek istediğimi soyledim. Adam da dolayısıyla hafta sonunu bekle, artık vardiyan oluşturuldu dedi. Haklıydı ama ben biraz o an ilk iş tecrubem olması nedeniyle de artistlik yaptım ve hastayım diye cıktım gittim hafta sonuna kadar rapor aldım doktordan işe gitmedim. Sonra da istifamı verdim...

Ama diğer işte hic mutlu olamadım, her gun eve gelip ağladım. Alışırım sandım bırakmadım bir sure. İki ay dayanabildim. Sonra virus cıktı ve o bahaneyle oradan da ayrıldım. Home office calışma cıktı sonra ve eski iş yerimdekiler de oyle calışıyordu. Guncel ilan gorunce eski iş yerimi ozleyip hemen başvurdum ama mulakat iyi gecmesine rağmen alınmadım. Acaba ismimi kara listeye mi aldılar diye kendimi yedim hep...

Şimdi o işi cok ozluyorum. Cok başarılıydım, cok rahattım. Ve cok kurumsal, resmi, katı bir yer olmadığı icin de geri donmek icin şansımı zorlayabileceğimi duşundum. Ne kaybederim ki dedim. Bu hafta gidip takım liderini bulup konuşmayı duşunuyorum. İlanları surekli guncel, işe alım var. O zaman daha 20 yaşındaydım, ilk tecrubemdi, doğru duşunemedim, oysaki tekrar girsem eskisinden daha ozverili olacağım demek istiyorum. En fazla tekrar reddedilirim ama yaptığım cok mu ozsaygısızca? Yani iş dilenmiş gibi mi olurum? Yaptığım mantıklı mı? Cok istiyorum o işi, cok pişman oldum. Gerekirse mesaiye kalır telafi ederim o derece sevdiğim ve kolay yapabildiğim bir iş...