Bursa ’da aynı yaştaki iki esnafın yan yana geldiğinde ortaya cıkan goruntu, gorenlerin dikkatini cekti. Kapalıcarşı ’da esnaflık yapan 63 yaşındaki Enver Koc ’un, 15-20 yaş daha genc gosterdiği goruldu. 40'lı yaşlarında sağlık sorunları yaşayınca sigarayı bırakan Koc, spor yapmaya başladı. Atletizme merak salan Koc, ulusal ve uluslararası maratonlara katılmanın yanı sıra her gun işinden evine koşarak gidip gelmeye başladı. İşine giderken arac kullanmak yerine, 20 kilometreyi koşmayı tercih etti. Bu sayede sağlığına kavuşan Koc, yaşıtlarından da 15-20 genc gostermeye başladı. Şu an 63 yaşında olan Koc yaşıtlarıyla yan yana geldiğinde genc gorunumu ile dikkat ceken Koc, Uludağ Universitesi Spor Hekimliği Bolumu'nde araştırma konusu oldu. Yapılan testlerde organlarının da yaşına gore genc olduğu tespit edildi.

İHA ’nın haberine gore; genc gorunmeyi spor yapmaya borclu olduğunu ifade eden Enver Koc,
"40'lı yaşlarında sağlık sorunları yaşayınca spor yapmaya başladım. Her gun iş yerimden 20 kilometre uzaklıktaki evime koşarak gitmeye başladım. Yaptığım sporlar sayesinde sağlığıma kavuşup genc bir gorunume kavuştum. Spor yapmayan yaşıtlarımla yan yana geldiğimiz de kimse aynı yaşta olduğumuza inanmıyor. Bizi baba oğul sanıyorlar. Spor yaparak genc ve sağlıklı kalmak mumkun." dedi.