Mezun olalı 3 sene olacak oturup ders calışmadım ozelde calıştım ucretli oğretmenlik yaptım ataması normal olan bir bolumden mezunum. Belki şimdiye adam gibi calışsam atanacaktım.
3 kardeşiz. En buyuk olan benim 1 kiz kardesim var okulu bitirmesine 1 donem var en kucuğumuz erkek o okumak istemedi bağ bahce işleriyle 3-5 kuruş kazanmaya calışıyor.
Ailem kucuk bir ilcede yaşıyor, ilce denmez. Ben ilde ozelde guc bela bir iş buldum kovid donemi oncesi. Bir kac ay calıştım kovid cıktı ev arkadaşlarımın iş yeri kapandı evlerine gittiler bende eve donmek zorunda kaldım. Cunku ara ara deprem oluyordu panik atağı olan biriyim evde tek kalamam. Ve Ufak bir rahatsızlık atlatıyordum Eve donmek zorunda kaldım.
Asıl mesele benim evde uvey evlat muamelesi gormem surekli beni didiklemeleri. Ne yapsam eleştirmeleri kızmaları dalga gecmeleri. Kiz kardeşim cok gecimsiz biri ve kıskanc. Onun cok calışıp elde etmeye calıştığı seyleri cok fazla uğraşmadan elde ettim. Şuan 3umuz de evdeyiz. Normalde gec yatan biriyim aynı odada kalıyorduk. Kendisi uyumasa bile ışıkları bana inat kapattırmaya başladı. Tuvalete giderken ışıkları acsam soyleniyordu. Yine boyle bir olay oldu tuvalete giderken ışığı actım uyandı. Sabah gorursun bende seni uyutmayacağım dedi sabah yuzume bir bardak su doktu. e tabi kıyamet koptu. Kavga cıktı. Boyle olunca ben annemgilin odasına gectim odamı ayırdılar. Annemler baska bir odaya gecti. Erkek kardeşim gectigim odada kalıyordu kışın. O kız kardesimin odasına gecti .Birkac ay burda yattım kalktım. Biraz nemli bir oda ama sabah iyi bir şekilde havalandırıyordum. Bu sefer erkek kardeşim ben eylulde oraya gecerim orayı kimseye vermem diye soylenmeye başladı. 15 gun sonra cıkacaksın falan dedi. Cıkarım, cıkmam tartışması oldu bu sefer. Bende kavga etmemek icin ve bu sene sıkı calışıp atanmayı planladığım icin tamam dedim ben tekrar kız kardeşimle kalayım dedim. Bu sefer de o, ben kararsizimmla aynı odada kalmam diye tartışmaya başladı. Arada kaldım. Ve odayı sahiplenmesi sinirimi bozdu. Beni eve sığdırmadılar. Senin odan değil kalacağım dedim bağırıp cağırmaya başladı o bağırınca bende bağırdım inatlaştım iyice kudurdu. Beddua etmeye başladı. Annemle babam da arada kaldı. Cok bağırdığı ve haksiz olduğu beddualar ettiği icin babam biraz uzerine yurudu. İyice kudurdu. Babamın kalbi sıkıştı o sırada. Annemle erkek kardeşim korktu. Balkona cıkardılar bu sefer hepsi beni suclamaya başladı. Babam ağladı derken kıyamet koptu. Tabi babam oyle olunca hepsi yumuşadı. Gunah kecisi ben oldum annem sinirle valizini de al git dedi gidecek yerim olsa bir dk durmazdım. Şuan kaldığım odada kalmamda kadar kıldılar.
Daha oncesinde cok istediğim biriyle evlendirmediler. Onları da didiklediler. Kotu gunler gecirdim.
Ne yapsam yok dediler. Surekli didiklendim. Bu donemde gidecek yerim de yok. Oturup bir sene ders calışayım kurtulayım diyorum. 1sene nasıl boyle gececek . Ama surekli huzurum kacarsa nasıl calışacağım onu da duşunuyorum. Cok arada kaldım. Nolur bir fikir verin.