Merhabalar. Bir Android kullanıcısı olarak uzun sure once IOS'a gecme kararı aldım ve gecen hafta bana Samsung telefonumda 64 GB hayli hayli yettiği icin 64 GB iPhone 11 cihazını edindim. Ama depolaması Android de hic yaşamadığım kadar garip. Telefon sistem verileri kendi kendine artıyor. Fotoğraf alanım dun gece 2 GB kaplarken bugun kendi kendine 3GB'a yukseldi ve hicbir şey eklememe rağmen. 64 GB yetmeyecek gibi hissediyorum ve bu durum gercekten can sıkıcı cunku telefona bir şey eklenmemesine rağmen kendi kendine alanı dolduruyor. Ayrıca yıllarca bulut depolama sistemi de kullandım ve iCloud en kotusu diyebilirim. 64 GB depolama dolunca 50GB ekstra iCloud alanı satın alsam fotoğraflarımın hepsini oraya atsam yine telefon galerimde goruntulemeye devam edebilir miyim? Cunku şu an i Cloud fotoğraflar ve IPhone'da en iyi saklama seceneği acık ve Cloud'da bulunan fotoğraflar sistemde de aynı yeri hatta daha fazlasını kaplıyor. Oysaki seceneği actıktan sonra sistemde kaplanan yerin azalacağı, fotoğraf cozunurluğunun azalacağı ve i Cloud'daki fotoğrafların orijinal cozunurlukte kalacağı yazıyordu. Kısacası en anlamadığım iCloud sistemi ve onla senkronize calışan galeri sistemi. Kız arkadaşımda da 64 GB'lık iPhone X bulunmakta ve 5K fotoğraf 800 videosu olmasına rağmen 7GB kullanılabilir alanı daha var. Bende ise durmadan depolama kendi kendine artıyor. Acıklayabilecek var mı?
Dosya Ekleri

E7309920-C632-4B5B-B7CA-AD2173EF5DBD.jpeg 67,4 KB · Goruntuleme: 97

00DE54ED-F5BC-4AB1-996D-5D06F09D9770.jpeg 9,3 KB · Goruntuleme: 82

04813217-6B11-422D-97F2-A92042DE22AE.jpeg 37,7 KB · Goruntuleme: 86