Merhaba arkadaşlar, bu sabah itibarıyla TurkNet 100 Mbps fiber internete geciş yaptım. Ekiplerin getirdiği modem 2.4 GHz ve 5GHz destekliyor. Kablosuz bağlantıda iki bant genişliğinin de isimleri gozukuyor. Yani ikisinden istediğime manuel şekilde bağlanabiliyorum. 5 GHz'in hız acısından yuksek, sinyal acısından duşuk ve 2.4 GHz'nin de tam tersi olduğunu biliyorum. Sormak istediğim şey şu: Evin modemden uzak koşelerinde 5 GHz'deki bağlantı koptuğu icin 2.4e geciyor onda sıkıntı yok. Fakat tekrar sinyal guclendiğinde 5 GHz'ye elle manuel şekilde gecmek zorunda kalıyorum. Android cihazlarda otomatik bu gecişi yapıyor. Ama iOS cihazlarda goremedim bu gecişin otomatik olduğunu. Acaba bunu bir şekil ayarlayabilir miyim? Yani sinyal kalitesine gore otomatik kendi gecebilir mi? Yoksa hep elle kendim mi ayarlamak zorundayım?

Ayrıca ev iki katlı ve ust katta Xiaomi'nin Wi-Fi sinyal guclendiricisi var. O da 2.4 GHz'de calışıyor yalnız. Onun ayarlamasını da yaptım. Bu otomatik gecişi bu yuzden de istiyorum zaten. Her ust kata cıktığımda manuel telefondan 2.4 GHz'lik Wi-Fi'ya geciş yapmamayım.