Slm kızlar herkese iyi geceler, benim bir sorum var konuyu sizleri bunaltmamak adına cok kısa bir şekilde ozet geciyorum. Kocamla 4 yıllık bir sevgililik doneminden sonra evlendik. Şuan 2 yıllık evliyiz. Cocuğumuzda yok. Birbirimizi cok severek evlendik. Bekarlık doneminde her ikimizinde aile buyuk sorunlar cıkarmasına rağmen eşim buyuk bir dirayet gosterdi ve her iki tarafı da ikna edip evlenebilmiştik. En cok da onun o sakin ve dirayetli yapısını sevmiştim. Kendine hayran bırakıyordu beni.. Ancak evlendikten sonra bazı şeyler ters gitti anlaşamadık ve boşanma kararı verdik. bu surecte ben gercekten cok uzuldum. eşimi seviyordum ve o da beni cok seviyor ama olmayınca da olmuyor. Benim sormak istediğim daha evvel aramızda mutlaka sevdiği halde boşananlar vardır. Boşanma durumu nasıl oluyor?
manevi olarak ne gibi sureclerden geciliyor?
bir de gecen hafta boşanmaya karar verdik eşim eşyalarını topladı ve evden ayrıldı, giderken birde imzalı bir kağıt bırakmış, oturduğumuz evi ailesinin buyuk yardımlarıyla ve kendisinin bekarlık doneminde topladığı para ile almıştık ve o evi ben hic istemememe rağmen benim uzerime yapmıştık. Benim uzerime yapma gerekceside, erkek her turlu başının caresine bakar ama kadın oyle değil, benim başıma bişey gelirse ortada kalmanı istemem olmuştu. bu arada benim bekarlıkta biriktirdiğim parayla da araba almıştık. o arabada eşimin uzerine. eşimin imzalı bıraktığı kağıtta ev araba duğunde gelen altınlar ve evliliğimiz suresince ortak biriktirdiğimiz paradan hic bir hak talep etmediğini yazıp imzalamış.
Bu kağıdın mahkemede bir gecerliliği var mıdır? Ben eşiminde hakkını vermek isterim.
biz anlaşmalı boşanacağız surec ne kadar olur?
Boşanma sebebimiz ile ilgili Guncelleme:
boşanma sebebimiz, belirli bir sebep yok aslında birden cok sebep var. En başta aileler tabi her iki aileninde evliliğimize cok mudahil olmaya calışması eşimin kendi ailesini durdurması ancak benim bu konuda pek başarılı olamam, eşimin beni biraz fazlaca kıskanması, benim onu cok kıskanmadığımı duşunmesi. aslında oyle bir durum yok ve bu konuda surekli bana baskı yapıyor. onun mutfak da dahil ev işlerine fazla mudahil olması benim bu konuda rahatsızlık duymam. onun eğlenceli yapısına karşın, benim cok konuşkan olmayan sessiz yapım vs. bunlar gibi daha bir cok kişisel olarak farklılıklarımız var. yani biz seviyoruz ama bir turlu anlaşamıyoruz.
boşanmayı tetikleyen olaysa bayramda nereye gideceğimizle ilgili oldu. 2 yıldır ailemin yanına doğru duzgun gidememiştim. hangi ailenin yanına gideceğiz ondan cıktı tartışma. ben kendi ailemin yanına gitmek istedim o da kendi ailesinin yanına. sonra bir anda daha nasıl olduğunu anlayamadan, evde hararetli bir tartışma başladı. ikimizde birbirimize yukarıda saydığım eksi yonlerimizi soyleyip durduk. bir kac gun gecince oturup konuştuk, ikimizde artık bu evliliği yurutemediğimizi birimizin ak dediğin kara dediğini vs. konuştuk. guzellikle ayrılalım dedik. kısaca olay budur. kısa dedim ama biraz uzun olu sanırım.