Kızlar kusura bakmayın kucuk bir dert icin belki başınızı ağrıtacağım. ben doğdum doğalı doğum gunune aşırı onem veriyorum. Bunun sebebi de ailem oyle yetiştirmiş. 1 yaşında o zamanda akulu araba almak mı, pastalar yaptırmak mı, catılara cıkıp havai fişek bile atmışlar. Tabii durumumuz da iyiydi, daha sonra annem babam boşandı annem cok sıkıntılar cekti bizi asla bırakmadı o adama. Ben şimdi asla oyle şeyler beklemiyorum hatta ne mutlu ki en kucuk hediyeyle bir cicekle bile mutlu oluyorum. Kimse benim icin havai fişek atsın falan demiyorum yani. Atmasın atmasın da bari saygısı olsun. Annem ona her sene surpriz bir şey yapacağımı bilir, ben yine de caktırmamaya calışırım. İlla bir organizasyon duzenlerim yani. Onu o gun hic uzmem acıkcası, oyle ozel bir gundur benim icin. Aynı şekilde anneanneme de 65 yaşında ilk defa doğum gunu kutlatan bendim. Sonucta doğmuşuz, mutluluk vermişiz can olmuşuz hepimiz, daha onemli bir gun var mı?
Bu sene doğum gunum icin yurtdışındaki sevgilim ve ailemle tatil rezervasyonu yapmıştık. Ama korona yuzunden havayolları kapandı ve erkek arkadaşım gelemedi. Biz de tatili iptal ettik.. Annem de şehir dışında iş aldı oraya gitti bir aylığına. Dolayısıyla annem de yanımda yok. Buraya kadar amenna ben zaten arkadaşlarımla dışarı cıkarım. Ama bana kardeşim hediye almış gondermiş annemi arıyorum sen de kışlık bir şeyler alır mısın diyorum. Bana cevabı “Biz zaten sana başka bir şey alacağız, şimdiki aldığımız oylesine. Benim oylesine hediyem de yarın gelecek.”
Abi bırak surpriz kalsın ya niye boyle soyluyorsun ki? Gercekten annemin bir şey yollayacağını duşunmemiştim yani, gelince alır sanmıştım surpriz olacaktı acıkcası. Tum surprizi bozuyor surekli.
Canımı sıkan nokta benim sevgilim hic doğum gunu kutlamamış, hic ailesi hediye falan almamış ona. Onem de vermiyor ama ben tahmin ediyordum doğum gunumde bir şeyler yapacağını. Annemle ceviri aracılığıyla konuşuyorlar. Annem beni arıyor “X bana bir şey soruyor sana kek mi pasta mi ne gonderecekmiş bir de başka bir şey daha, ben anlamıyorum” diyor. Sevgilinin ne dediğini anlamıyorum kızım, nasıl konuşabilirim falan demek zor mu? Ya benden ne istiyorsun neden bunu bana soyluyor yani? Rahatsız olduğumu soyluyorum başlatma doğum gunune offf falan diyor bana. Gercekten cok bunaldım zaten her şey iptal olmuştu şimdi iyice delirdim bu hareketlere. Yaşım 21 bu arada. Ya gercekten kucuk bir şey gibi gelebilir ama zaten uzgunum iyice ustume geliyorlar. Şimdi sevgilimin o doğum gunu hediyesini falan almak hic icimden gelmiyor. Ona da soyledim annem boyle yaptı sinirlerim cok bozuk diye. O da cok kırıldı. Her şeyin surprizi kactı. Duşuncesiz davranışlardan nefret ediyorum artık.
Sevgilim surpriz yapmak istemese, anneme değil bana yazar değil mi? Bu zamana kadar soylemedim ama artık ona da soyledim boyle yaptığını. Yok sana tatil ve doğum gunu hediyesi almış soylediğimi soyleme, sana portre yaptırmış soylediğimi soyleme. Şimdi de bu. Olay doğum gunu falan değil. Surprizin bozulması. Karşıdakine de saygısızlık.
Ayrıca boyle olmadığımız icin cok şanslıyız falan diyen arkadaşlar, sizin de kocalarınızdan cektiklerinizi vs. okuyoruz. Allah aşkına bir şeyi yargılamayın. Aynen benim gibi olun sonra bakın kim size bir şey diyor. Burası dert paylaşma yeri dert beğenmeme değil
Ozur dilerim dert beğendiremedim, ozur dilerim sevgilim beni dovup aldatmadı cocukla ortada kalmadım ne yapalım hayat herkese eşit değil.
Şuraya hayatımı yazsam oturup bana acırsınız. Kucuk yaşta tacizden şiddete kadar her şeyi gordum. O “dalga gectiğim” durumlara ben de duştum. Hayatım 2 senedir inanılmaz bir duzende işliyor. Bu mutluluğu hakettim, bu yuzden boyle detaylara takılıyorum kusura bakmayın.