merhaba arkadaşlar kusura bakmayın midenizi bulandırmak istemem ama cozum bulmam lazım bu konuya.

2,5 yaşında bir kızım var son 2-3 haftadır sol burnunu karıştırıyor surekli. evde, parkta vs.
cocuğa eşim bakıyor ve utanarak soylemem gerekirse eşimde de aynı sorun vardı. benim gerek guzel guzel konuşmalarım sonucu, gerek sinirlenip bağırmam sonucu bayağı azalttı diyebilirim. hatta cocuğun boyle davrandığını gordukten sonra hic elini burnuna goturmuyor dikkat ediyorum.

kızımın burnunu kontrol ettim yara falan gorunmuyor. kucuk bir cisim falan soktu desem bulduğu her nesneyi ya bana ya babasına getirir verir oyle ağzıma atayım burnuma atayım gibi şeyler yapmadı hic bu zamana kadar. ki zaten burnuna bir şey sokmuş olsa nefes alıp vermede zorluk ceker hırıltısı olur anlarız gibime geliyor. burnu dolu mu diye kontrol ediyorum, coğu zaman oda yok.

elini burnuna goturunce elimizi burnumuza goturmuyoruz deyip sakince cekiyorum ya da oyuncaklarıyla dikkatini dağıtmaya calışıyorum. ne yapabilirim tavsiyeniz var mı ?