iPhone 12 mini -iOS 15.1- cihazımda bu gece farkettiğim inanılmaz sacma ancak bir o kadar da urkutucu bir durumla karşılaştım. Daha once hic girmediğim, ismini dahi duymadığım, ilk gorduğumde okuyamadığım hatta yanlış okuduğum, buraya yazarken bile kontrol ettiğim "malumatfurus.org" adlı bir site, Cuma gunu başlamakla birlikte Cumartesi ve Pazar gunleri tam 24 saat ekran suresi almış olarak gozukuyor. Cuma gunu 11 saat 34 dakika, Pazartesi gunu de 14 saat 50 dakika ekran suresi almış ancak tabiki de telefonun ekranının 24 saat acık olması gibi bir ihtimal bile soz konusu değil. Bu arada ozellikle dikkatinizi cekiyorum, aşağıda ekran goruntulerini attığım kısım telefonun "pil" kısmı değil. "Ekran suresi" kısmı. Yani bu site arka planda calışmamış, direkt ekran acık olarak calışmış gozukuyor. Cuma oğle saatlerinde başlamış, sanırım Pazartesi -dun- oğle saatlerinde de bitmiş gibi gozukuyor, aralıksız aktif calıştığını duşunursek. İhtimaller dahilinde sorabileceğiniz sorulara ozetle cevaplarım;
-Safari kullanmıyorum, Safari 'ye ait tek gecmiş kaydım 6 Ekimde google.com 'a ait.
-Chrome gecmişimde bu siteye dair tek bir şey dahi yok, ne bilgisayarda, ne de telefonda. Google hesabım bu iki cihaz dışında hicbir yerde acık değil.
-iCloud hesabımda telefonum dışında hicbir cihaz bağlı değil, herhangi bir senkronizasyon, aile paylaşımı vesaire soz konusu değil.
-Sitenin bildirim al ozelliğiyle vesaire arka planda calışması da soz konusu değil dediğim gibi zaten ayarlarda da arka planda değil ekran acık olarak calışmış gibi gozukuyor.
Buyurun bunlar da ekran goruntuleri;
Surprizbozan: Cuma;
Surprizbozan: Cumartesi;
Surprizbozan: Pazar;
Surprizbozan: Pazartesi;