Sevgili Bayanlar, 2 yıla yakın bir zamandır kendimize ait evimizde oturuyoruz. Sitede 2 blok var herkes ev sahibi( bu detayı komşuluk konusu olduğu icin verdim.) neyse gecen akşam karşı komşumla aramızda bir muhabbet gecti. Kendisini severim cok hanımefendi bir bayan guzel bir insan ama bana tavrı garip geldi durumda şu. 3 şey yaşandı bende bu 3 şey karşısında hep karşı tarafta oldum.
1. Camaşırlık takılacakmış balkona herkes istedi ben ve birkac komşu goruntu acısından hoş bulmadık bende bu durum karşısında "yeni tanışıyoruz edep noktasında dikkat etmeyip ic camaşırı asmayacakları garantisi var mı? Ben sallanan camaşırları gormek istemiyorum dedim. Ki bir balkon muteahhit tarafından camaşır balkonu yapılmış 13 metrekare camaşır makinesi Camaşırlık orada dolaşmaya yer var hatta benim dolabım var her şeyi topluyor birde asmaya yer var bolca.
2. Sitenin cocukları gec saatlere kadar aşağıda park var bahcemizde orada deli gibi bağırıyor saat 11 12 oluyor gece ve corona kol gezerken onlar hala orada mesela ben kızlarımı onlar yokken indiriyorum onlar hep orada olduğu icin ya evdeyiz ya da yuruyuşte ama onlar saat dinlemeden bağırıyor hava cok sıcak camlar acık kızlarım onların sesine uyanıyor. Normalde tepki vermedim hep uyudular uyuttum ama bir gece eşim evde değildi işi gereği aniden cıkıp işe gidiyor veya gec geliyor falan neyse iki kızıım sesten uyumuyor camı kapatıyorum uyumuyor yine geliyor ikisi ağlıyor ben ağlıyorum delirdi cocuklar o derece bende gruba yazdım saat cok gec lutfen diğer bloğa da soyleyin kızlar uyumuyor hatta ağlıyorlar saat uygun değil vs gibi
3. Eşim modeli yuksek bir araba almak istiyor fakat gecen gun dedi ki " ya alıncam ama olmazsa annemlerin yazlık evin bahcesine koyayım işimiz olunca onu alırız bu altımızdaki araba durur" tabi şaşırdım nedenini sordum. Karşı komşumuzun arabasını boydan boya cocuklar garajda cizmiş hatta ust kısmını baya daire şeklinde cizmişler bu yuzden eşim boyle bir cozum bulmuş. Bende ya dedim cocukların ailesine bu durumu bildirmek onların cocuklarının bu durumu takip etmesi daha mantıklı değil mi? Karşı komşum var işte yanımızda tekrar konu acıldı. Bende tekrarladım herkes sınırını bilecek. cizmecek arabayı, bilerek cizmek bugun kabul edilirse siz kendi aranızda konuşur ses etmezseniz yarın gelip camınıza taş atar cocuğuna zarar verir veya canınıza bence o kadar basit değil uyarın yoksa ben uyarırırım dedim cocuklar bizim şuan kullandığımız arabayı da cizmiş onun uzerinden yururum dedim. Komşum bana donup " ya canım yanlış anlama ama sen boyle hep soyluyorsun ya senin itici bulunmanı istemem arkadan konuşulması beni uzer hep karşı tarafta gibisin dedi. Şaşırdım halbuki 3 Olay oldu sadece bu dediğim şekilde sizce yanlış mıyım?