Selam kızlar herkese iyi geceler.Benim eski isyerimden bir arkadaşım var bu arkadaşım 25 yaşında ithalat muşteri temsilcisi pozisyonunda calışıyor ben iki bucuk sene calıştım en son calıştığım yerde gumruk firmasiydi ben sekreterlik yapıyordum o da ithalattaydi o sekiz ay calıştı orda işi pek iyi bilmiyor burası gumruk anlamında ucuncu yeriydi onun .Birkac tane ithalat dosyası patlattı işi pek iyi bilmiyor hemen sıkılıyor sıkıya gelmiyor surekli herşeyi soruyordu.Olabilir herkes herşeyi cok iyi bilecek diye bir durum yok zamanla istek heves varsa olur . Muşavir arkadaşımı kovacakken o erken davranıp işten cıktı istifa etti.
Arkadaşım yedi tane yer değiştirdi cağıran ise alan uc dort yer oldu şu an bir yerde calışıyor iki hafta oldu soylenmeye başladı burda cumartesi mesai oluyor ihracatta mesaiye kalınıyor angarya işlerim var cok email geliyor falan .Birkac gumruk muşavirliği firmasından arandı birinde cok erkek var rahat edemem.Birinde maaşı az birinde TSE tareks var arkadaşım departmanı ayrı olan bir yere girmek istiyor sozde bazı gumruk muşavirliği firmalarinda bu departmanlar ayrı olur birinde cok kucuk bir yer uc kişi calışıyormuş diyor.Gun icinde whatsaptan yazıyor iki uc kere arıyor akşam iş cıkışı haftada iki uc kere hep aynı konu iş konusu cidden bunaldım surekli aynı şey sevgilisine de hep aynı şeyi yapıyor anlattığı kadarıyla cok soylemiyorum diyor ona da.Ama cocuk degilsin gumruk dış ticaret sektoru basli başına zor bir sektor zaten prosedur program bilme ayrıntısı mesaisi olan bir iş .Elimden geldiğince yardımcı olmaya calışıyorum ama onun calışmaya sıfır istegi var hevesi hic yok coğu şeyi bahane olarak one suruyor.Bir insanı surekli aynı konuda darlamak ben de işsizim sevgilim yok napiyim surekli dert mı yanayım birilerine insan iki uc kere anlatır akil ister ama arkadaşım oyle değil karşıdaki daralır mı bunalttim acaba surekli aynı şeyi soyluyorum kıza artık yazmiyim bu konuda der.Herkesin kendi hayatında uğraştığı bogustugu sorunları var arkadaş dediğin kişi tabi ki dinler akıl verir ama son iki aydır hep aynı konu .Benim dediğimi de kaale almıyor Pandemi var kal işinde durabildigin kadar bak uc aydır işsizim diyorum sevgilisi de aynı işi yapıyor oraya git calış boşluk olursa o gosterir oğretir sana yok sevgiliyiz bir sıkıntı olursa onun acısından kotu olur aynı işyerinde calışmak.
İnsan kendi kafasında ekşi artı yonleri yazar haftasonu olmasın maaşı biraz duşuk olsa da yeter bazısı maaşı fazla olsun ama haftasonu da calışırım der arkadaşımin maalesef ne istediğini hic bilmiyor .
Ben sekreterim ama ben hicbir arkadaşıma bu kadar iş konusunda birebir dert yanmadim buraya yazdım kac kere akıl almak oneri icin bircoğu da iyi oldu benim icin oneriler anlamında kimseyi aynı konu uzerinde haftada uc dort kere darlamanjn mantığı yok .İşte calışmaya başladı daha bir ay bile olmadan şurası aradı gitsem mi orası da boyleymiş gercekten beynim pelt oldu kırmak istemiyorum ama ne yapacağım onu da bilmiyorum.
İnsan az cok kendini tanır hangi işi yapıp yapamayacağıni bilir hangi şartlar olursa olmayacağını bilir ben mesela hafta sonu olan bir iş ya da cok uzak bir mesafede temizlik yemek işinin sekretere ait olduğu bir yere girmem.Cunku kendimi biliyorum girsem yapamam işsizim diye herşeye atlarsam bu benim zararima bir iki ay calışıp tekrar iş aramak iş goruşmesine gitmek iş evraklarını hazırlamak bunlar bile insanı ayrı stres sahibi yoran şeyler.
Cok uzun anlatmış olabilirim kızlar ama sizce bu arkadaşımın derdi ne calışmak mı istemiyor kararsız mı .Onunla iletişimi kesmek istemem ama cidden 30 yaşındayım ilk defa boyle birşey başıma geldi işle ilgili bu kadar cok konuşması