Merhaba.

Kendimi bildim bileli mutsuzum sanki. Cocukluk, genc kızlık pek yaşamadım diyebilirim. Hayatla hep mucadele ettim. Gecmişe donup baksam mutlu anılarımı bir elin parmağıyla sayarım o derece az.

Cok sıcak bir ailem olmadı. Annem oldukca modern ve zengin bir aileden gelmesine rağmen kendisine hic uygun olmayan babamla evlenmiş. Babam annemin evine damat gelmiş. (Dedem olmuş annem anneannemle yaşıyordu) Hadi bu neyse ama babam nerdeyse hic calışmadı. Annem o zenginlikten buyuk bir maddi sıkıntıya duştu.

Babam aksi ve inatcı biri. Herşey suctu bizim evde. Cok ses etme onu yapma buraya gitme. Parasızlık yokluk bir yandan. Hem de ne yokluk. Babam napıyosanız yapın der cıkıp giderdi vs.

Annem de hep idare etti. Uni. okuyamadım. Hatta bir ayakkabı bile alınmadı yeri geldi. Ama annem hic mucadele vermedi babama ses etmedi. Kendi kendime buyudum diyebilirim. Yani beni kimse duşunmedi. Evlat değil de komşu kızıydım sanki. Bir gun bile sadece bir gun bile ailemden bir harclık almadım cocukluk da dahil. Kendim calıştım yedim kendim evlendim. Neyse.

Babam 6 ay once felc gecirdi. 6 aydır hergun gidiyorum. Eve fizik tedavi uzmanı geliyor. Annemin zamanında dişinden tırmağından arttırdığı ve eşimin verdiği parayla. Uzman gelmediğinde ben hareketleri yaptırıyorum. Ufak cocuğum var inanılmaz yaramaz.

Ama gelin gorun ki babam şimdi de tedaviyi istemiyor. Tedaviyi bırakın hicbir şeyi istemiyor. Hala herşeyde suc bizim. Yattığı yerden annemi itekliyor. Beni itekliyor. Sucumuz baba hadi kalk yurume alıştırması yapalım dememiz. Veya başının altındaki yastığı duzeltmemiz. Yıllarca kurduğu baskıyı hala surduruyor. Mesela yıllarca saat tam 7de yemek hazır olacaktı şimdi de aynı. 5 dk yemek gec kalsa duvarları yumrukluyor ve daha neler neler. Hastalık sebebiyle değil hep boyleydi. Ve sinir hapı vs alıyor.

Cıkmazdayım. Bittim artık. Normalde felc durumu iyiye gidiyor bacağı baya bir acıldı ama yalanmış hep bunlar boş işmiş. Duzelmezmiş. Yatalakken destekle yurur hale geldi ama hala inanmıyor. Uzman bile hayret ediyor nasıl gormuyor gelişmeleri diye. Cıldırıcam