Herkese merhabalar. Bu akşam canım cok sıkıldı biraz size icimi dokmek istedim.
Konu abim ve evliliği. Yengemi aramıştım bu akşam halini hatrını sormaya, olan biten hicbir şeyden haberim yoktu. Abimle boşanmaya karar vermişler. Gecen yine buyuk bir kavga etmişler, ikisi de birbirine cok kırıcı davranmış denmemesi gereken şeyleri soylemişler. Abimin cok hatası var, iyiyken cok iyi ama ofkelendi mi tek amacı karşısındakini incitmek olan bir insan. Gecenki kavgalarında yengem de artık cıldırmış ve ''boşanacağım senden, donuna kadar alacağım, evleri ustume alıp kendime yeni birini bulacağım. Cocuklarıma da o adama baba dedirteceğim, senin paranı da o adamla yiyeceğim'' demiş. Bunun uzerine abim gidip avukatlarla goruşmuş, cocukların velayetini almaya calışacakmış deli mi ne. Cocukların biri 4 diğeri 9 yaşında. Goruştuğu avukatlar kucuk olanın velayetini alamayacağını ama buyuğununkini alabileceğini soylemişler. Şaka gibi ama ciddi ciddi bunu yapabilmeye uğraşıyor şu anda. Kedi yavrusu mu bunlar, cocukları ayırmak mumkun olabilir mi ya? Hukuken boyle bir şey mumkun mudur? Goruştuğu avukat velayet durumlarında tarafların maddi gelirine bakıldığını soylemiş. Abimin kazancı iyi, yengemin maalesef bir geliri yok. İkisi de birbirine karşı cok ofkeli olduğu icin zıtlaşıp duruyorlar. Olan arada cocuklara olacak, atlatamayacakları travmalar yaşayacaklar diye cok korkuyorum.
İkisinin durumuna ayrı ayrı uzuluyorum, yengem yıllardır oz ablam gibi gorduğum cok sevdiğim bir kadın asla mutsuz olmasını istemem. Obur tarafta abimin de mutsuz olmasını istemiyorum. Yine onlar yetişkin insanlar ama arada cocuklar kalıyor. İcim icimi yiyor abimin boyle bir şey yapabilmesi kanunen mumkun mu değil mi diye. Bir bilgisi olan yanıtlayabilirse cok memnun olurum