Merhaba,
İlk defa konu acıyorum, biraz koşeye sıkışmış hissediyorum bu aralar.
Uc senelik evliyim, eşimle sorunları konuşur hallederiz bir şekilde. Sıkıntım şu aralar gorumcem. Gorumcem yazlıktan en yakın arkadaşlarımdandı, yıllar sonra duğununde eşimle tanıştık. Bir kac sene sonra da biz evlendik. Genel olarak aramızda iyidir aslında ama son donem benim icimi yiyen bir şey yaşıyorum. Sigara.
Ben 5 yıl once bırakmıştım. 6 ay once geri başladım. Tekrar bırakmaya calışıyoruz eşimle. Zorlanıyorum. Memlekete gelmeden once eşim ve ben elektronik sigara ve nikotin bantlarıyla idare ediyorduk.
Bu arada gorumcem hamile. O da hamilelik nedeniyle bırakmıştı. 2 ay once goruntulu konuşurken ictiğini farkettik. Doktoru gunde 3 e kadar icebilirsin stres yapma demiş. Buraya kadar yine sorun yok kendi tercihi dedim. Eşi iş dolayısıyla bir sure yurt dışına gitti. Nerdeyse butun hamileliği yalnız gecirdi kızcağız. Stres olabilir anlıyorum. Şimdi hep beraber memlekette toplandık. Normalde ya eşimin ailesinde ya da benim ailemin yanında kalırdık. Yalnız kalmasın diye onun evinde kalıyoruz. Sorun şu ki sigara mevzusu yuzunden kavga edip duruyoruz. Ben tekrar başladığım ve bırakamaya calıştığım icin cok stresliyim. Gorumcemse bana surekli ben zaten sizle iciyorum sadece diyor. Gunde 3 tane diyor ama sabah aldığım paket bir sonraki sabah bitmiş oluyor, saymadım ama yarım paketi o icmiş gibi oluyor ki eşimin paketten de eksiliyormuş. Ben erken yatıyorum, o sıcaktan ve hamilelikten uyuyamıyormuş. Sabah boş paketle karşılaşıyorum. Gecen ctesi annemlere gidip pazar akşamı donduk. Yine sigara istedi, bende tedarikcisi olmaktan memnun olmadığımı soyledim. Kişisel tercih sana kalmadı benim sağlığım. 4 gundur sigara icmiyorum zaten dedi. Oysaki cuma akşamı beraber icmiştik.Bana pazar akşamı bu şekilde bağırdı. Evet onun sağlığı kimse istemeden bişey yaptıramam. Rahatsız olduğum durum yalan soylemesi Ve her seferinde sizle iciyorum zaten demesi. Sorumluluğu benim ustume attığını hissediyorum.
Bunun dışında tamam bugun paket almayalım diye eşimle karar veriyoruz. Bir bakıyorum eşim bakkala gitmiş. Cok rica etti soylendi aldım bi paket napıyım diyo. Biz almadan işlerimiz icin cıktığımızda mesaj atıyor, ya da siz dışarda icersiniz şimdi diyor.
Diğer taraftan aman hamile yorulmasın diye her işine koşturup yemeğini yaparken sigara icme gibi uyarılara bağırması sinirimi bozuyor.
Bırakmanın en kolay yontem olduğunu biliyorum. Ama 3 tane tiryaki birbirimizi gaza getirip duruyoruz. Herkeste aman siz yanındasınızicimiz rahat diyip duruyor. Ve ben bu sozler altında ezildiğimi hissediyorum. Cok arada kalmış hissediyorum. İletişim kuramıyorum ve Yaklaşık iki ay daha burdayız kacacak yerim yok. Hanımlar lutfen yardım edin, guzel bir oneride bulunun. Şimdiden teşekkurler.