Herkese iyi gunler.
Aslında auzun zamandır bu konuyu acmak aklımda vardı ama bugune kısmet oldu. Konu kardeşim. 14 yaşına yeni giren bir kız kardeşim var. Kardeşim yapı olarak benim tam tersim. Ben ne kadar hakkımı savunabilen, hazır cevap biriysem o da bir o kadar saf, insanlar icerisinde konuşmaktan cekinen birisi. 1000 duşunur, 1 konuşur. Ve ne yazık ki aklı celinebilecek bir yapıya sahip. Bu yıl iyi bir lise kazandı. Aynı mahallede onun lisesinin cevresindeki liseye giden bir kız var. Kız 12.sınıfa gidiyor. Sanırım 18 yaşına girecek. Ailesini tanıyoruz. Bizim evde olmadığımız birgun kız eve gelmiş, bana birşeyler soracakmış. Kardeşimde geri cevirmek istemeyip eve almış. İşte okuldan konuşmuşlar, hayattan falan. Kardeşime deli sacması oğutler vermiş. Mesela herkesten gizli şort giymeyi, sigaranın tadını merak ettiğini, daha once kendisinden yaşca buyuk sevgilisi olduğunu, neden kardeşimin sevgilisi olmadığını falan soylemiş. Daha cok konu var ama genel hatlarıyla bunlardan anlatmış. Kardeşim cok rahatsız olduğunu dile getiriyor, hayır diyememesinden de yakınıyor. Bu kız kardeşime birlikte dışarı cıkmayı teklif etmiş, kardeşimde annemlere sormam gerekiyor diyerek teklifin onune ket vurmuş. Kız bugun kardeşimin dışarıda olduğu bir vakit yine geldi. Yarın dışarı cıkacağını soyledi, kardeşiminde gelmesini ve telefonunu kardeşime iletmemi soyledi. Bende tamam dedim. Şimdi asıl sorumu sormak istiyorum; ben bu numarayı iletmeyi ya da bu kızın kardeşimle goruşmesini istemiyorum. Bunu nasıl engelleyebilirim ve kardeşimle bu konuşmayı nasıl yapabilirim? Onun bana guvenini kırmak istemiyorum, gozunde yasaklayan biri gozukmek istemiyorum. Kardeşim kirli dunyayı bilmiyor, insanların ne kadar kotuleşebileceğini, kotu secilen bir arkadaşın hayatı ne derece etkileyeceğinin farkında değil. Yorumlarınız icin şimdiden teşekkur ederim.