Merhaba hanımlar...
Babam 57 yaşında, 35 yaşından beri kronik kalp hastası.. ve kalp yetmezliği ileri duzeyde ama şukur gunluk yaşamı iyi. Gecen yıla kadar aktif calışma hayatı da vardı. Emekli olmak istedi, oldu. Kardeşimin eczanede ona yardımcı oluyordu. Sonrasında malum korona cıktı ve babam eve kapanmak zorunda kaldı. Sadece hastane işlerinden dolayı dışarı cıkıyor onun dışında evin butun yuku annemin ustunde. Babam da iyice bırakmış kendisini anneme, ilacını annem, yemeğini annem, tansiyonunu annem... Yani evde hic birsey yapmadan sabahtan akşama oturuyor..

İşin acığı yıllarca hastalığına rağmen cok aktif bir sosyal hayatı ve cevresi vardı. Bilindik bir dernekte genel başkanlık yapıyordu, bir kac dergi gazeteye yazılarını veriyordu vs. Şimdi butun herşeyi bırakmış durumda ve yapmıyor yapmıyor... Bir de milleti arayıp hic beni aramiyorsunuz diyor..

Bildiği ve unutmaya yuz tutmuş bir dil var, oturup calış diyorum. Yok. İkinci uni başladı oku diyorum, yok. Bir donem balkonda bitki yetistiriyordu kurumuslar artık hevesi de kalmamış.

Zavallı annem de bunalmış durumda. Birbirimize de cok gidip gelemiyoruz, hastalık goturmek istemiyoruz Allah korusun atlatamaz babam..

Emeklilikte ne yapılır bu donemde arkadaslar, ne onereyim ben?
Teşekkurler...