Merhaba, herkese sağlıklı gunler.

Bu yaz beni cok bozan,eşimin ailesine karşı cok dolduran bir durum oldu. Peşinen yazayım “kimse mecbur değil kedilerinize bakmaya” yorumunu kabul etmiyorum. Biz aileysek ve biz korona demeden hastanelerde surunup herkese yardım ediyorsak onlar da bize edecek. Neyse konuya geleyim. Kayınvalidemin yazlığı var Ege ’de denize cok yakın iki katlı dubleks. Bu yaz yasaklar kalkınca gorumcem ve eşi ile gittiler, halen oradalar. Bizde boya varken eşime yarım ağızla sormuşlar gelecek misiniz diye o da hayır gelemeyiz heralde demiş haliyle. Bunun harici bir nasılsınız, ayarlayalım siz de gelin durumu olmadı.Başka konuda bahsetmiştim eşimin yaşlı bir teyzesi var, oğlu zengin ama annesine bakmıyor. Kadının hastane kontrolleri, eczane işleri, alışverişi, maaş cekilmesi hep bizde! Eşimde daha doğrusu. Kayınvalidem arayıp direktif veriyor surekli oradan.

Ben cok bozuğum cunku bu yaz alelade bir yaz değil, Mart ’tan beri evdeyiz artık delirme noktasına geldik, eşim zaten KCO alıyor butcemiz perişan. Uc gun kactık şehir dışına ama para hesabı yapmaktan zevk alamadık, ustune de dunya kadar masrafa girdik. Bu kadın oğluna ablanla geldim sizle donelim diyebilir, ablası iki gunde bir gelip kedilerimize bakabilir. Ya da oğulları burada kazık kadar adam o da eve bakabilir keza şimdi eşimin gidip annesinin evine baktığı gibi.

Kayınvalideme meraklı değilim. Beni pek sevmeyen, icine sindiremeyen ama nezaketinden belli etmeyen bir kadın ama şu an Datca ’da denize girmek icin neler vermezdim. Arkadaşlarım yazlıkta, hepsi kuş sesleri icerisinde ve ben dort duvar arasında calışmaktan deliricem! Ki daha bunun kışı da var.

Kayınvalidem aramadığım icin sitem etti bu arada ben de pek keyfimizin olmadığını, bu surecte cok yıprandığımızı soyledim. Kusura bakmayın dedim kendi ailemi de aramıyorum. O da valla biz daha doymadık buraya, gelmeyiz dedi. İstanbul cok kotuymuş gelip ne yapacaklarmış?! Ne soliyim!

Hayırsız oğlu dolarla maaş alan teyze icin eşime guvenerek kurulan duzen biz bir hafta on gun nefes alalım diye kurulup organizasyon yapılamıyor. Normal bir zaman olsa neyse ama korona yuzunden aylardır evdeyiz bari şimdi biraz duşunceli olsalardı!

Cok sinirliyim bana buyuk bencillik geliyor bu. İcimi dokmek istedim.