Herkese iyi akşamlar. Hanımlar benim eşim Jandarma. Ben 3 yıllık evliyim. Bu şehire tayinimiz cıktı ve biz geldik. 4 aydır bu şehirde hic arkadaşım olmadı. Cok yobaz insanları. Hep cok meraklılar. Bende hep mesafeli davrandım.Neyse yalnızlıktan cok bunalıp arkadaşım yok diye uzulurken eşimin iş yerinden yeni evlenen bir arkadaşı bizi yemeğe davet etti.Gittik yemeğe gelenler arasında yine eşlerimizin iş yerinde yeni evlenen bir cift de gelmiş. Biz 3 ev hanımıyız eşlerimiz de asker. Ama ben bir şey fark ettim. Ev sahibi kadına x diyelim diğer kadına da y diyelim. Ev sahibi cok iyi fakat bu y kişisi resmen gruplaşma yapıyor. Seninle şunu yapalım, seninle bunu yapalım. Surekli yuzume bakıp konuşmuyor ev sahibi x kişisine anlatıyor her şeyi.
Şimdi şoyle anlatayım. Benim eşimin nobet saati olsun tatil gunleri olsun farklı ama o ikisinin eşlerinin nobeti tatili aynı gune denk geliyor. Yani eşli takılmaları guzel aynı gune geliyor her şey ama sorun şu ki beni y kişisi dışlıyor.Benim evim cok uzak iş yerine dedimki ev arıyorum taşınacağım dedim ev sahibi x yani yemeğe gittiğimiz evin hanımı bana yakın ol gider geliriz dedi.Bende tamam bakayım yakın olursa ne guzel dedim. Obur y kişisi de hemen atlayıp bende xe yakın olayım taşınayım diyor. Kendimi ovmek değil ama ben 22 yaşımdayım baklava yaş pasta cok guzel yapıyorum.Bu diğer 2 kadın 26 yaşındalar. Acıkca dediler cok bir şey bilmiyoruz mutfağa dair diye.Evin hanımı bana da oğret pasta corek dedi ben hemen oburunun yuzune baktım yuzu duşuyor. Dedimki sende gel birlikte yiyelim icelim bir şeyler yapalım hic seslenmedi.Biz şimdi x e de y ye de yemeğe gittik. Ama onlar yeni evli eşyaları sıfır. Ben kacarak evlendim, iki kanepem var ne bileyim yemeğe davet etmek istiyorum fakat beni fakir gorecekler diye duşunuyorum. Ama biliyorum ki beni eşyama gore yargılayacak insan arkadaşım olmasın daha iyi. Sizce ne yapmalıyım nasıl olmalı yaklaşımım?