AwesomenessTV'nin odemeler konusunda biz youtuber'lara yaşattığı sıkıntıları bir coğumuz biliyor. Daha once bu konuda bu network'un illegal icerik yukleyen kanalları incelemeden kabul edip sonra da buna dayanarak paralarına el koyacaklarını, odeme yapmayacaklarını soylediğini belgelerle ortaya koymuştum. Bu konuya bakarak forumda acılan "Awesomeness hakkında bilinenler" adlı konuya artık 1)Telif yiyen kanallara odeme yapılmıyor 2) Youtube tarafından kapatılan kanalların kazanclarına network el koyuyor 3) İllegal icerik yukleyip daha sonra odeme istediğinizde buna dayanarak odeme yapmıyorlar maddelerini de ekleyebiliriz.
İşin peşini bırakmadım ve bana donuş yapılan tum mail adreslerine odemesini alamadığım iki kanalım ile ilgili surekli mail attım. Mailimde bana verilen bu cevaplara karşı ben de kanallarım kapanmadan odeme formunu doldurduğumu, bunun da kazancımı istediğim anlamına geldiğini belirttim. Hem ondan sonra video yukleyip yuklemediğimi networkun bilemeyeceğini ve belki de sahte telif yediğimi soyledim. Sonra biraz Youtube forumlarını biraz araştırırsan Awesomeness'ın yukarıda belirttiği kriterleri karşılamayan bircok kişinin kazanclarını aldığını soyledim. Ve en sonunda bana gelen mail şu :

Paramı odeyeceklerini aynı zamanda beni networkten atacaklarını soylemiş. Sıkıntı yok kanallarım zaten kapanmış

Gelelim zafer kısmına : Belirtmiş olduğum kanallarıma normalde odeme olmuyor demesine rağmen yolladığım acıklayıcı ve belgeleyici maillerimden sonra bu iki kanalı da istisnalar listesine eklediğini ve her ikisinin de odemesinin yapılacağını soylediler. Bunun icin onlara 2-3 hafta zaman vermemi istiyorlar. Demekki odeme konusunda dedikleri gibi kesin kuralları yok. Adamına gore muamele var. Yani kısacası isteyince oluyormuş, değil mi sayın AwesomenessTV ?
Toparlamak gerekirse, ilk başta kanalımın networklerinde kayıtlı olmadığını soylediler. YALAN-1. İkincisi illegal icerik yukleyip telif alan ve kapanan kanallara odeme konusunda yapabilecek bir şeyleri olmadığını soylediler. YALAN-2.
Nereden nereye...
Not : Umarım faydalı ve acıklayıcı bir yazı olmuştur. Herkese bol kazanclar.